Eyüpsultan Belediyesi’nden Eğitimcilere Sıfır Atık Eğitimi

Eyüpsultan Belediyesi, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ve atıkta geri kazanımın sağlanması amacıyla çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 02:49:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında  Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde “Eğiticinin Eğitimi” adıyla bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.  Eyüpsultan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların müdürlerine ve öğretmenlerine  ilçemiz sınırlarında "Geri Kazanabilir Atıkları" toplayan lisanslı firmalar tarafından sunumlar yapılarak, eğitim verildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nden (TAP) Çevre Mühendisi Rümeysa Ercan, atık pil; Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım ve İnş. San. Ltd. Şirketi’nden Çevre Mühendisi Sinan Yeşiltaş, atık cam; GCL Geri Kazanım ve Rafineri A.Ş’den Çevre Mühendisi Gizem Akdoğan, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya; Deha Biodizel A.Ş’den Kimya Mühendisi ve Genel Müdür Nihal Sözbir Karakuş, Bitkisel Atık Yağların geri dönüşümü konusunda eğitimcileri bilgilendirdiler.


EYÜPSULTAN’DA HER GÜN 400 TON ÇÖP TOPLANIYOR”

Programın açılış konuşmasını yapan Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, Eyüpsultan Belediyesi olarak plastik, cam ve bitkisel atık yağların toplanması konusunda ileri bir seviyeye geldiklerini, geri dönüşüm konusunda yeni projeler hazırladıklarını ve çalışmalar yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Eyüpsultan’da yaklaşık 400 bin nüfusumuz var. Kişi başına günlük düşen çöp miktarı da 1 kilo civarında; yani Temizlik İşleri Müdürlüğümüz günlük 400 ton çöp topluyor. Bu da aylık 13 bin ton civarında çöpün toplanması demek.


HER MAHALLEMİZDE GERİ DÖNÜŞÜM TOPLAMA GÜN VE SAATLERİ OLACAK”

Geri dönüşüm konusunda ise belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından sonra her mahallemizin mutlaka bir geri dönüşüm toplama günü ve saati olacak. Çok kısa zamanda tekstil atıkları ile ilgili kumbaralarımızı da koyduracağız; bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bizim çevre mühendisi arkadaşlarımız, okullarla irtibatlı bir şekilde çalışarak geri dönüşüm konusunda eğitimler verecek. Okuldaki çocuğun aldığı eğitim bu işin temelini oluşturuyor. Girmediğimiz sınıf kalmayacak. En fazla atık toplayan okullarımıza ödüller vereceğiz. Sıfır atık algısını Eyüpsultan’da kıracağız. Çevre bilincinin oluşması konusunda siz değerli eğitimcilere de önemli görevler düşüyor.”

Program sonrası Eyüpsultan Belediyesi’nin iş birliği içinde olduğu geri dönüşüm firmaları tarafından kurulan standlarda eğitimcilere, broşür, afiş ve atık pil toplama kutuları dağıtıldı.

 
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732