EYÜPSULTAN’A BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TAKİP MERKEZİ KURULUYOR…

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, vizyon projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. 
Eyüpsultan Belediyesi, Adalet Bakanlığı ve Eyüpsultan Kültür, Sanat, Spor, Eğitim ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, Kemerburgaz’a “Bağımsızlık Köyü” isimli “Bağımlılıkla Mücadele Takip Merkezi” temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2019 14:38:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

14 BİN 970 METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

İmzalanan proje kapsamında; Kemerburgaz’da 14 bin 970 metrekare alan üzerine “Bağımsızlık Köyü” isimli “Bağımlılıkla Mücadele Takip Merkezi” inşa edilecek.

YARATICI DRAMA VE MÜZİK ATÖLYELERİ BULUNACAK

500 kişilik kapasiteye sahip olacak merkezde; drama ile etkin eğitim, beden dili, çiçek aranjmanı, yemek yapımı, yaratıcı drama ve müzik atölyeleri eğitimleri verilecek. Ayrıca Terapi Bahçesi ve yürüyüş yolu da yapılacak.

TÜRKİYE’DE TARIMLA TERAPİ YÖNTEMİNİN RESMİ KURUMLARDA KULLANILACAĞI İLK PROJE

Bağımsızlık Köyünde madde bağımlılarının, Park, Bahçe ve Koruların Bakımı, Organik Tarım ve Sebze Fidesi Üretimi alanlarında eğitimler almaları sağlanacak. Bağımlılıkla mücadele eden kişiler oluşturulacak terapi bahçesinde rehabilite edilecekler.

Tarımla terapi yöntemi yurtdışında madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir model. Bağımsızlık Köyü projesi bu anlamda Türkiye’de tarımla terapi yönteminin resmi kurumlarda kullanılacağı ilk proje olacak.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte çok sayıda Eyüpsultanlı’nın katılacağını “Bağımsızlık Köyü” isimli “Bağımlılıkla Mücadele Takip Merkezi”nin temel atma törenine yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732