EVDE DOĞRU ZAMAN YÖNETİMİ TAVSİYELERİ

“Covid_19” salgını nedeniyle evde geçirilen süre arttı. Bu sürenin etkili ve verimli geçirilmesi için herkese önemli görevler düşüyor. Uzmanlar, tüm zaman ve enerjimizi virüs hakkındaki haberleri takip ederek geçirmemeyi öneriyor. Günün belirli saatlerinde haberleri izleyip diğer kalan vakitlerde normal yaşantıya devam edilmesinin önemini vurguluyorlar.

Eğitim Yayın: 06 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2020 18:40:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji Rehber ve Psikolojik danışmanlarından, internet tabanlı eğitim-öğretim faaliyetleri sürecinde doğru “Zaman Yönetimi” konusunda tavsiyeler:

  • Amaçların ve sorumlulukların planlanması etkili zaman yönetimi ile mümkün olacaktır.
  • Özellikle LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin, moral ve motivasyonlarını bozmadan, kendilerine program hazırlamaları ve bu akademik planlama çalışmalarında, geçmişe yönelik eksik konularını tamamlamaya çalışmaları oldukça önemlidir.
  • Ulusal sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin eksik konularını tekrar ettikten sonra bu konulara ilişkin soru çözmeleri gerekmektedir. Boş bırakılan veya yanlış yapılan sorular deftere not alınmalı ve mutlaka bu konularla ilgili tekrarlar yapılıp sorular yeniden çözülmeye çalışılmalıdır.
  • Okulumuz öğretmenleri tarafından tüm sınıf düzeylerinde hazırlanmakta ve dijital sistemler aracılığıyla öğrencilerimize gönderilmekte olan ödevlerin, zamanında ve eksiksiz yapılması oldukça önemlidir. Bu süreçte onlara evde uygun çalışma ortamları sağlamanız ve onları cesaretlendirmeniz son derece önem arz etmektedir.
  • Düzenli uyku, dengeli ve doğru beslenme, kişisel hijyen gibi zorunlu işler için harcanan zaman çıkarıldıktan sonra kalan süre iyi planlanmalıdır.
  • Çocuğunuzun kişisel program hazırlamasını sağlayabilir, bu programa olabildiğince uyması için ona destek olabilirsiniz.
  • Aile içerisinde günün belirli bir saatini kitap okuma faaliyeti olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Evden çıkmamaya özen gösterdiğimiz bu günleri birbirinizle hoşça vakit geçirmek için değerlendirebilirsiniz. Eğitici ve eğlendirici etkinlikler (puzzle, tabu, satranç, sessiz sinema vb.) yaparak ders çalışma dışında kalan boş zamanlarını güzel geçirmelerine olumlu katkıda bulunabilirsiniz.
  • Televizyon, bilgisayar, telefon, tablet, internet gibi zamanını etkili bir şekilde kullanmasına engel olabilecek unsurlara sınırlamalar getirmelerine yardımcı olabilirsiniz.
  • Ev içerisinde sorumluluk paylaşımı yapabilir, ona da yaşına uygun görevler verebilirsiniz.
  • Zamanını etkili kullanmadığı durumlarda onu uyarabilir, daha verimli zaman yönetimi için gerekli önerilerde bulunabilirsiniz.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732