“ESKİ KÖKLER, YENİ YAPRAKLAR”, ANADOLU’DAN İRAN’A UZANAN EZGİLERE, ÜSKÜDAR’DA YENİDEN HAYAT VERDİ

Üsküdar Belediyesi, kültür- sanat dünyasının fark yaratan isimleri Üsküdarlılarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Anadolu’nun türküleri ve ilahilerinin yanı sıra farklı sunumlarıyla hikâyelerine de yer veren Mahsa-Marjan Vahdat ve Coşkun Karademir,Üsküdar’da “Eski Kökler, Yeni Yapraklar” konsepti altında gerçekleştirdikleri konserde sahne aldılar. Eşsiz yorumları ve performanslarıyla Anadolu’dan başlayıp İran’a uzanan bir coğrafyanın ezgilerine yeniden hayat veren sanatçılar, tüm İstanbulluları Üsküdar’dan İran’a uzanan müzik dolu bir yolculuğa çıkardılar.

Sanat Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 15:15:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Geçmişin kültür mirasını yeni nesillere ulaştırmak için adeta bir elçi görevi üstlenen Mahsa-Marjan Vahdat ve Coşkun Karademir’in sıra dışı konseri, Mevlana’nın Yersiz ve Aşkın Surları isimli şiiriyle başladı. Dil, din ve ırk gözetmeksizin farklı kültürlerde yer bulan, birbirleriyle harmanlanarak bu günlere ulaşan çok önemli eserleri seslendiren sanatçılara, Tasavvuf müziğinin simgesi nefesli sazlarda Ertan, vurmalı çalgılarda Ömer Arslan eşlik etti. Tasavvuf müziğinden örneklerle katılımcıların gönül telini titreten sanatçılar, konser süresince verdikleri barış ve sevgi mesajlarıyla da duygulara dokundular. Konser, Mahsa- Marjan Vahdet’in 1 sene önce kaybettikleri annelerine ithaf ettikleri ninni ile sona erdi.

 

Hilmi Türkmen:

“Barış ve sevgi ile İran’a yolculuğa çıktık”

Konser sırasında sahneye çıkarak sanatçıları tebrik eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mahsa Vahdet’in doğum gününü sahnede kutladı. Sanatçıya esprili bir dille 25 yaşında gösterdiğini söyleyerek çiçek taktim eden Hilmi Türkmen, konuşmasında şunları söyledi:

 

“Ben hayatımda İran’a gitmedim. Tahran’ı, Tebriz’i, İsfahan’ı çok merak ediyordum. Bu konserle bu merakımdan vazgeçtim. Çünkü bu konserle İran’a gittik, geldik. Bugün bizlere bu tarihi yolculuğu yaşattıkları için sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerek üstlendikleri elçi vazifesiyle, gerek verdikleri mesajlarla bize eşsiz bir kültür sanat ziyafeti yaşattılar. Farklı dillerin, ırkların ve dinlerin birleştirici gücü olan müziğin hayatımızdaki yerini bir kez daha hatırlattılar. Bu konserden hareketle birlikte barış ve sevgi içinde yaşamanın önemini bir kez daha vurgulamış olduk.” dedi.

   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732