Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, eski belediye yönetiminden kalan borç miktarını açıklayarak Hacı Cuma Mahallesi’ne düşünülen projenin iptal edildiğini söyledi. Manolya BULUT-PUSULA

31 Mart Yerel Seçimlerinde göreve gelen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, gazeteciler ile Müceldili Konağında bir araya geldi. Hedeflerinden bahseden Uçar, bir önceki belediye yönetiminden kalan 130 milyon TL borçları olduğunu ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hacı Cuma Mahallesi’nde yapılması planlanan projenin iptal edildiğini açıkladı.

Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 15:37:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kaynak üreteceğiz

Kaynak üreterek belediye borcunu ödeyeceklerini belirten Uçar, “130 milyon TL’ye yakın bir borç var. Bir kısmı İller Bankası’ndan alınmış bir kısmı da kredi. Belediyelerin vergi vs. elde ettiği gelir. Bizim gelirimizin hem İller Bankası’ndan hem vergi gelirleri ile aylık 6 milyon TL. Büyük kısmını İller Bankası’na kredi olarak ödemekteyiz. Geri kalanı maaşlar ve hizmete harcanmakta. Borçlar var ve biz bir şey yapamayacağız gibi algılanmasın. Engel değil. Önemli olan ağır yükün altında olan belediyelerde başarılı olmaktır. Kamuoyunun ve sizin oluşturacağınız algının çok şey katacağını düşünüyorum. Ekonomik darlığın düşüşe geçtiğini düşünüyoruz. Partimizle ve hükümet yetkilileri ile yaptığımız toplantılarda ekonominin düzeleceğini parametreleri ile bize bildirdiler. Borcumuz yok dersek yanlış anlaşılır. Yarın öbür gün bana sorarsınız ‘borçsuz aldın şimdi bu borcu nasıl yaptın?’ diye. Piyasaya, SGK’ya ve yüzde 90’ı da İller Bankası’na borcumuz. Yanlış yerde kullanılmış gibi şeylere girmiyorum. Onlar bizi alakadar etmez, etik de olmaz. Kaynak üreterek borcumuzu ödeyeceğiz. Söylediğim şeyleri yapmak istiyorum” dedi.

Dosyayı almaya gelen bile olmamış

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamından Hacı Cuma Mahallesi’nde planlanan projenin üçüncü kez ihaleye çıkarıldığını ve kimsenin ilgilenmediğini vurgulayan Uçar şunları söyledi; “Bu süreçte akıllı projeler ile hareket edeceğiz. Orayı bakanlık da istiyor. Hacı Cuma için 2 Temmuz’da yine bir ihale yaptık. Kimse girmedi. Devam ettiremeyiz. Bakanlık ‘Biz bunu kaç defa belirttik Erzurum’da uygulanamaz bir proje’ dedi. İçinde 3 milyon TL’lik ev bile var. Belki çok güzel fantastik bir proje ama uygulanması zor. Bizim halkımız fakir halk, orta sınıfın da altında. Orada yapılan evler trilyonluk. Onu alacak kimse yok. Tek başıma da bu kararı almadım. Eski projeleri rafa kaldırdı demesinler diye ihaleye çıktım. Dosyayı bile almaya kimse gelmedi. Oranın tarihi dokusunu da düşünerek bir çalışma içerisindeyiz. Bittiğinde sizlerle de paylaşacağız. Daha önce de iki defa ihale edilmiş.”

Uçar, Hacı Cuma Mahallesi için daha tercih edilebilir bir proje hazırlığı içinde olduklarını ve kısa sürede hayata geçireceklerini de dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732