ERZURUM KONFEDERAYONU SİYASİ PARTLERLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) olarak 17.10.2019 tarihinde yaptığımız “Olağan Genel Kurul”dan sonra 14/17 Kasım 2019 tarihlerinde “Erzurum Tanıtım Günleri“ programını, 30.11.2019 tariihinde “İstanbul Anadolu Yakası” ve 07.12.2019 tarihinde “İstanbul Avrupa Yakası” STK`larla “Bilgilendirme Toplantılarını” icra ettik. 2020 Yılında özelikle siyasi partilerin İstanbul İl Başkanlıklarını ziyaret ve diyalogları güçlendirmesi planlandık.

Siyaset Yayın: 10 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 10.10.2020 15:25:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Bu bağlamda, 16.01.2020 Perşembe günü AK Parti İl Başkanlığında, İl Bşkanı Bayram ŞENOCAK beyin kahvaltı daveti üzerine AK Parti İl Başkanlığında yapılan, Konfederasyon Başkanlarıyla yaptığı toplantıya Genel Başkanımız Mustafa MACİT bey katıldı. Bu tolantıda Siyasi Partiler ve STK ilişkileri değerlendirildi. STK`lar olarak iktidardan talepler göndeme getirlerek daha sonraki süreçde daha yakın ilişkilerin kurulması diyaloğun artırılması prensip kararı alındı. Koronavirüsün ciddi manada yayılmasından  ve Genel Başkanımızın yurtdışında olmasından doalayı fiili ziyaretlerimize zorunlu olarak ara verdik. Daha sonra AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram ŞENOCAK beyin, 14.05.2020 Perşembe günü Kronavirüsten dolayı Zoom üzerinden yapılan tele konferans toplantısına Genel Başkanımız Mustafa MACİT Almanya`dan katıldı. 

 Erzurum Konfederasyonu (ERKON) olarak, yaz tatilinden sonra siyasi parti ziyaretlerini yeniden başlatarak, 02.10.2020 Cuma günü Gelecek Partisi İstanbul İl başkanlığını heyet olarak ziyaret ederek, İl Başkanı İsa Mesih ŞAHİN beyle görüldü. Bu ziyarete Genel Başkan Mustafa MACİT, Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri TORAMAN, Genel Başkan Yardımcısı Güngör ORBAK, Erzurum Narman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamit ALDIR beyler katıldılar. Bu ziyarette Erzurum Konfederasyonunun çalışma anlayışı, hedefleri, STK`ların durumu ve siyasi partilerle ilişkileri konuları görüşüldü. Özellikle  ERKON`un tüm partilere eşit mesafe olduğunu siyasi partilerin kendi alanlarında STK`ların da kendi alanlarında çalışması gerektiği zaman kurumsal olarak seviyeli diyaloğların kurulması fakat bu ilişkilerde siyasi partilerin STK`ları arka bahçesi olarak görmemeleri gerektiğine vurgu yapıldı.

                       Erzurum Konfederasyonu (ERKON) olarak, yıl sonuna kadar diğer siyasi partilerin İl Başkanlığlarınıda ziyaret edeceğini ve siyasi ilişlilerin güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu ilişkilerde Erzurumluların siyasette daha güçlü bir şekilde yer almaları, önemli siyasi görevlere gelmeleri ve geldikleri görevlerde en verimli bir şekilde çalışmaları için gerekli her türlü desteğin verilip uygun zeminleri oluşması için her türlü girişimlerde bulunacağız.

 Ayrıca Ekim ayında Ankara`da Erzurum Miletvekilleri ile özel bir toplantı yaparak bundan sonraki süreçde siyaset ve sivil toplum ilişkileri, dayanışmanın güçlendirilmesi ve Erzurum ve Erzurumluların her alanda hak ettiği hizmeti alması ve temsil edilmeleri gibi bir çok konuda istişareler yapmayı palanlıyoruz.

Genel prensibimiz olan her partiye eşit mesafede duruşumuzdan kesinlikle ödün verimeyeceğiz. Siyasi yapıyla seviyeli ve düzeyli diyaoloğları sürdürerek ve hemşerilerimizin siyatette, bürokraside, sporda ve ekonomide vs. hayatın her alanında hak ettikleri yeri almaları için her türlü girişim ve çalışmaları planlı bir şekilde yapacağız. Siyasi partilerin hiç birinin güdümünde olmadan faydalı çalışmalarında yanlarındayız. Erzurum ve Erzurumluların aleyhinde olacak kararlarda demokratik tepkimizi ortaya koyarak ve  gereken tepkimizi gösteririz. Bu çalışmaları yaparken yerine ve şartlarına göre Erzurum STK`larıyla birlikte hareket ederek hep birlikte en güzel sonuçları almayı hedefliyoruz. STK`ların temel hedeflerinden biri olan lobi çalışmalarını en verimli şekilde yapmayı hedef ve ilkelerimizden ödün vermeden Erzuruma Ve Erzurumlulara hizmete devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyrulur...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732