Erzurum’da Dolu Dolu Ramazan

Yakutiye Kent Meydanı’nda oluşturulan gönül ortamına katılanlar Hayati İnanç, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Halil Dursunoğlu ve Halil Necipoğlu ile muhabbete doydu.

Yayın: 29 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 29.05.2019 18:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri manevi iklime uygun bir şekilde dolu dolu geçti. Yakutiye Kent Meydanı’nda oluşturulan gönül ortamına katılanlar Hayati İnanç, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Halil Dursunoğlu ve Halil Necipoğlu ile muhabbete doydu. Ramazan etkinliklerinde TV programı yapımcısı Hayati İnanç’ın, insan ve günah sohbetini büyük bir ilgiyle dinleyen Erzurumlular, Halil Dursunoğlu’nun açtığı seyir defteriyle tarih yolculuğuna çıkarken, Halil Necipoğlu’nun seslendirdiği birbirinden güzel eserler ve Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın muhteşem sohbetiyle bir Ramazan gecesini huşu içinde idrak ettiler.

Hayati İnanç’tan Önemli Mesajlar

Yazar Hayati İnanç, Alvarlı Efe’nin; “Günahkar olma; fahri alemi Zişan-ı incitme” dediğini anımsatarak, “Günahkar olma kısmını herkes anlar da, fahri âlemi zişanı incitme ne demektir? Yani sen günah işleyince o mu inciniyor? Evet, mesele odur işte. Evet, insan hata yapar beşer şaşar. Ama mahşer meydanında Alemlerin Rabbinin sevgilisi aleyhissalatü vesselam şöyle derse; yakıştı mı sana bu kadar günahla gelmek? Dese ne hale gelirsin? O hale düşme? Onu incitme, onu sevindir.  Desinler ki ne güzel insan… Tabi ki güzel olur, çünkü o Muhammed’in ümmeti desinler…” ifadelerini kullandı.

Erzurumlu Olmak İftihar Vesilesidir

Halil Dursunoğlu ise, Atatürk’ün Erzurum’a doğru geldiği zaman Ilıca’da karşılaştığı bir çiftçiyle arasında geçen diyaloğu anlattı. Dursunoğlu, şunları aktardı: “ Her memleketin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti’ne borcu vardır.  Ama Erzurum’un Türkiye Cumhuriyeti’nden alacağı vardır. O yüzden Erzurum böyle bir şehirdir. Mübarek bir şehirdir, lütfen Erzurumlu oluşumuzun gururunu sonuna kadar yaşayalım. Ama Erzurum’a yakışan şeyler yapalım. Ramazan’da daha tedbirli, dikkatli olalım diğer zamanlardan. Caddede sokakta gezerken çocuklarımızın ağızlarında argo sözler dolaşmasın, bir Dadaşa, Müslüman bir Türk gencine argolu küfürlü ifadeler asla yakışmaz. Lütfen çoluk çocuğumuzun ifadelerine dikkat edelim.”

Kulakların pasını sildi

Erzurum’daki Ramazan etkinliklerine tasavvuf müziği sanatçıları da iz bıraktı. Sanatçı Halil Necipoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan programında seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle kulakların da pasını sildi.

Hafızların Büyük Bölümü Erzurumlu

İlahi dinletileriyle soluklanan Necipoğlu, Erzurum halkı için verdiği tasavvuf musikisi konserini ara ara sohbetiyle de süsledi. Necipoğlu, “Burada bir konuya değinmek istiyorum. Ülkemizde üç yılı aşkın bir süredir Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması var. Yarışmaya katılan yarışmacı hafızın yüzde 80 ile 85’i Erzurumludur. Bizim evladımız Kur’an-ı Kerim’i okumada dünyada birincisi oldu. Bizim yavrumuz evladımız Ebubekir Kaçan… Ona ödülünü Cumhurbaşkanımız verdi. Bu ne devlettir, ne muazzamdır. Ben o zaman kendisine de babasına da dedim ki; bu yarışmada aldığın sonuç sana muazzam bir gelecek sunacak. Yavrum, evladım durmadan çalış. Geçtiğimiz gün Çamlıca Camii’nde karşılaştık muhterem babasıyla dedi ki sözünü dinledi sonuç bu. Allah ondan razı olsun. Allah bu yavrularımızın sayısını artırsın” diye konuştu.

Erzurum Pusula gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732