ERKON ‘dan Basına Bilgilendirme Toplantısı

Erzurum Konfederasyonu Emirşeyh Nedim Restoran’da Erzurumlu Gazeteciler ile bir araya geldi. ERKON Genel Başkanı Mustafa Macit, Yaklaşık iki yıldır kurulmuş olan Erzurum Konfederasyonu başkanı ve yönetimi ile birlikte, Erzurum’lu Gazeteciler ile bir araya geldi. Konfederasyon olarak projelerini anlattı ve fikir alışverişinde bulundu.

Gündem Yayın: 19 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 19.10.2020 13:41:55
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa MACİT  basın mensupları ile bir araya geldi. Yaklaşık iki yıldır kurulmuş olan Erzurum Konfederasyonu başkanı ve yönetimi ile birlikte, Erzurum’lu Gazeteciler ile bir araya gelip  ERKON un kuruluş sürecini ve konfederasyon olarak bu güne kadar yaptıklarını ve projelerini anlattı ve fikir alışverişinde bulundu.

Kuruluşundan hemen sonra İstanbul Maltepe sahilde yapmış oldukları Erzurum günleriyle gündeme oturan ERKON adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Erzurum günleri öncesi ve sonrası süreci basın mensuplarıyla paylaşan ERKON  Genel Başkanı Mustafa Macit yaptıkları ve planladıkları projeleri tek tek anlatarak akıllara takılan tüm sorulara tek tek cevap verdi.

Erzurum Günleri sonrası yapmayı planladıkları ve Pandemi dolayısıyla ertelenen projelerden bahseden Macit projelerini başlıklar halinde sıralayarak ayrıntılarını anlattı.

İlkini gerçekleştirdikleri Erzurum günlerinin bir yıllığını hazırlayarak sunmayı planladıklarını fakat araya giren pandemi dolayısıyla bunu ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Daha sonra Erzurum expo 2020 adı altında Erzurumlu iş adamları fuarı düzenleyeceklerini ve  yine pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

 

Pandemi nedeni ile birçok projemiz de iptal etmek zorunda kaldık.

Çevre sorunları ile ilgili, yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili , Sokak hayvanları ile ilgili  projelerimiz, Toplumsal bilinç oluşturma projelerimiz var. Ayrıca bunların dışında pandemiye yönelik projelerimizde mevcut.  “Erzurum ses ver Erzurumluya destek ol” , Korona virüs yardımlaşma projelerimizde var. Şartlar gereği elimizden gelen her ne olursa bunu bir fiil yapmaya  gayret ediyoruz. Bir çok  projelerimiz hazır uygulamak için şartların hazır hale gelmesini bekliyoruz. ERKON olarak birlik ve beraberliği pekiştiren projeler yapmaya çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

El birliği ile gönül birliği ile daha güçlü olmak için çaba sarf edeceğiz.

Basının bizim için önemli siz güçlü olursanız bizlerde güçlü oluruz diyen Mustafa Macit basına verdiği önemi şu sözlerle ifade etti. Basın bizim göz bebeğimiz,sesimiz, kulağımız elimiz ayağımız onların güçlü olması bizlerin güçlü olması demektir. Onun içindir ki sizleri önemsiyoruz sizlerin görüş ve önerileri bizim için çok önemli bundan sonraki süreçte el birliği ile gönül birliği ile daha güçlü olmak için çaba sarf edeceğiz.

ERKON yeni katılımlarla dahada güçleniyor

Biz ERKON olarak üç federasyonla kurulduk şu an katılım üç yeni federasyonla toplam altı federasyon olduk. İzmir, Bursa, Kocaeli, Ankara federasyonlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor en kısa zamanda onlarla da  Erkon çatısı altında bir araya gelerek daha güçlü bir yapıyla Erzurum camiasını STK bazında hak ettiği noktaya taşımış olacağız.

Sizlerin eleştirileri bizim eksiklerimizi görmemize yardımcı olacaktır.

Beni Erkon Genel Başkanı Mustafa Macit olarak eleştirebilirsiniz. Sizlerin eleştirileri bizim eksiklerimizi görmemize yardımcı olacaktır. Bizler Erzurum için elimizden gelenin en iyisini yapmak için bu yala baş koyduk. Erzurumluların bizlere vermiş olduğu temsil yetkisini hiçbir yerde istismar etmeyeceğimizden emin olabilirsiniz.

Ben Mustafa Macit olarak Hiçbir mevki ve makamda gözüm yok. Ne Muhtar adayıyım, ne milletvekili adayıyım nede her hangi bir belediyede bir makam ve mevki peşindeyim bunu da buradan deklare ediyorum. Erkon Genel Başkanlığı benim için milletvekilliği görevinden bile onurlu ve şerefli bir görevdir. Bunu bütün kalbimden inanarak söylüyorum. Beni tanıyanlar da bunun karşılığını ne olduğunu bilir. Erkon içerisinde de bir genel başkana hangi mali  yükümlülük düşüyorsa ben onu da yapıyorum.

Daha güçlü bir ERKON yönetimi oluşturmaya gayret ediyoruz.

Etrafımızda  yönetimimiz ile alakalı eleştiriler olduğunu biliyoruz. Bizler yönetimimizin eksikliğini biliyoruz. Erkon yönetim kadrosunu delegelerden oluşturan bir tüzüğe sahip. Onun içinde federasyonlar tarafından bize verilen delegeler arasından kadrolarımızı oluşturmak durumundayız. İlk kongremizde eldeki mevcudu değerlendirdik .Arkadaşlarımızla prensip kararı aldık ilk kongremizde çok daha donanımlı çok daha temsil kabiliyeti yüksek arkadaşlarımızı aramızda alarak daha güçlü bir ERKON yönetimi oluşturmaya gayret ediyoruz.

Erkon sadece icra ve yönetim kuruluyla sınırlı kalmayacak. Alt yapılarını hazırladık Kadın kollar, gençlik kolları, Yüksek istişare kurulu, disiplin kurulu ve çeşitli komisyonlarla  daha güçlü bir yapıya sahip olacak.

Erzurumlu hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlayacağız dedi.

Macit; Bundan sonraki süreçte de,  Erzurum ve Erzurumluya ilişkin hem sosyal, hem ekonomik, hem’ de  Erzurum ‘un en büyük Erzurumlu sivil Toplum kuruluşu olarak,  hizmetlerimizin devam edeceğini siz değerli basın mensupları ile paylaşmak istedik. Öncelikle biz ben duygusu ile hareket etmeyip,  tüm hemşerilerimize kucak açtık ve açmaya devam ediyoruz. Sadece bulunduğumuz il bazında değil, Türkiye’deki Bütün hemşerilerimizle görüşmeye çalışıyoruz, inşallah tek tek te olsa ulaşıp görüşeceğiz. Birliğimizi daha ‘da güçlü hale getirip, Erzurum’u ve Erzurumlu hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlayacağız dedi.

Toplantıya Erkon adına Erzurum Konfederasyonu  Genel Başkanı, Mustafa Macit , Genel Başkan Yardımcıları Osman Nuri Toraman,  Güngör Orbak, Narmanlılar Federasyonu Başkanı Hamit Aldır, Oltulular Federasyonu Genel Sekreteri Fatih Hiçdurmaz, Anadolu Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Kenan Albayrak,  Birim Başkanları, Ali Akar, Haki Baran ve Niyazi Taştan katılırken İstanbul’da Erzurum adına yayın yapan  gazetecilerden Tahsin Kara, Kenan Gülerci, Erdal Codur, Erdem Talaş, Saki Akyüz, Hayriye Darçin ve Onurhan Kara katıldı

T

Erzurum Vitrin Gazetesi;Tahsin Kara

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732