Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan kritik çıkış: S-400 sorunu çözülmeli

Erdoğan ve Trump'ın kritik görüşmesinden sonra Beyaz Saray'dan S-400 alımı ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Beyaz Saray, "Türkiye ile diğer alanlarda ilerleme sağlanabilmesi için Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı konusundaki sorunlar çözülmeli" dedi.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 10:26:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesinin ardından Beyaz Saray bir açıklama yaptı.

Donald Trump'ın "Türk ve Amerikan halkları yıllardır dost ve müttefiktir" cümlesiyle başlayan açıklamada, Türkiye ve ABD'nin Ortadoğu başta olmak üzere küresel ölçekte güvenlik konularında beraber çalıştığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin NATO'nun ikinci büyük silahlı kuvvetlere sahip olduğu ifade edildi.

 

 

 

"S-400 SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

Beyaz Saray açıklamasında, "Diğer alanlarda ilerleme sağlamak için, savunma alanındaki ortaklığımızı güçlendirerek, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin konuların çözülmesi hayati önem taşımaktadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa yaptıkları görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Trump, bir basın mensubunun "S-400'lerle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Bu konuları ele alacağız. S-400 ve F-35 görüşme sonrası size söylenecek." demişti.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732