ER-VAK BAŞKANI GÜZEL: ŞEHRİN HÜR SESİYİZ!

ERZURUM Kalkınma Vakfı’nda (ER-VAK) güven tazeleyen, “şehrin damarlarını açmaya çalışırken, kendi damarlarını tıkayan birisiyim” diyerek de, yaşadığı sağlık sorununa dikkati çeken Başkan Erdal Güzel, “Şehrin hür sesiyiz” dedi ve ekledi: “Erzurum’un hemen her meselesinde var olan, söylenmesi gerekenleri söyleyen, geri adım atmayan, organik, saf ve temiz bir vakıfız.”

Yayın: 24 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 24.02.2020 01:45:54
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

DİVAN BAŞKANI TERZİOĞLU OLDU

Er-Vak olağan genel kurul toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) salonunda yapıldı. Erdal Güzel’in dışında adayın olmadığı genel kurulda divan başkanlığına Avukat Faruk Terzioğlu getirildi.

ORGANİK BİR VAKIFIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, vakfın faaliyetleri projeksiyon marifetiyle perdeye yansıtıldı. Kurul raporlarının onaylanmasının ardından kürsüye gelen Başkan Erdal Güzel, şehrin hafızasına sahip bir vakıf olduklarını hatırlattı. Organik, saf ve temiz bir vakıf olmanın bilinciyle hareket ettiklerine dikkati çeken Başkan Güzel, şunları söyledi:

SÖYLENMESİ GEREKEN NE VARSA SÖYLEDİK, SÖYLÜYORUZ

“-  Erzurum’u ilgilendiren şehrimizle ilgili ne varsa, söylenmesi gereken her sözü fırsatını bulduğumuzda söyledik, geri adım atmadık. Vakfımızın üye profiline bakıldığında, kültürlü, donanımlı, şehrin hemen her meselesinde varlıklarını htiren, eğitim durumları üst seviyede insanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu varlık, gücümüzü artıran en önemli değerimizdir. Mütevelli heyetimiz 35 kişiden oluşuyor. Her seçim döneminde mütevelli heyetininin 3’te biri değişiyor. Toplamda 11 yönetim kurulu üyemiz, 100 de danışma kurulumuz bulunuyor. Üyelerimiz aynı zamanda oy kullanma yetkisine sahip. Bu grupların dışında çeşitli komisyonlarımız mevcut. Şehrin damarlarını açmaya çalışırken, kendi damarlarınızı tıkadık, geçtiğimiz günlerde kalbimize iki stent takıldı. Yorulduk, ama yılmayacak, vatandaşımızın önüne birşeyler koymaya çalışacağız.”

 

FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Erzurum’un kurtuluş günü olan bir 12 Mart’ın daha yaklaştığına dikkati çeken Başkan Güzel, “Ermeni diyasporasının her fırsatta iftiralarına maruz kalmış bir kentin insanları olarak  biz de artık gereken adımları kararlılıkla atmalıyız. TOKİ vasıtasıyla binalar yükseltiyor, ama Yanıkdere’de, 3 bin insanımızın hunharca katledildiği o bölgede birşeyler yapamıyoruz. Erzurum olarak bir soykırım müzemiz yok. Bu yıl TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlanacak. Erzurum olarak, milli iradenin tecelli ettiği şehrin insanları olarak bu büyük fırsatı değerlendirmeliyiz” dedi, sözlerinin sonunda önceki aylarda vefat eden Er-Vak üyelerinden Baki Akçay, Doç. Dr. Kadir Koşan ve Avukat Tuncer Aktaş’ı anarak sözlerini tamamladı.

İŞTE YENİ EKİP

Er-Vak Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda vakıf yönetimi, danışma ve mütevelli heyeti şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU
1-ECZ.ERDAL GÜZEL, 2-PROF.DR.EROL KÜRKÇÜOĞLU, 3-A.VAHAP YAĞANOĞLU, 4-PROF.DR.SÜLEYMAN ÇİĞDEM, 5-PROF.DR.BİNALİ ÇOMAKLI, 6-PROF.DR.ÖMER ÖZDEN, 7-DR.RAHMİ ÖZKURT, 8-YÜCEL ÇİL, 9-KAMİL POLAT, 10-FATİH TÜZEMEN, 11-ABDURRAHMAN ZEYNAL
YÖNETİM KURULU YEDEK
1-DOÇ.DR.YASİN TOPALOĞLU, 2-DOÇ.DR.SALİH BÖRTEÇİNE AVCI, 3-DR.MEVLÜT YÜKSEL, 4-NACİ ELMALI, 5-HAMİ AKBABA

MÜTEVELLİ HEYETİ
1. ECZ. ERDAL GÜZEL, 2. PROF.DR .ÖMER ÇOMAKLI, 3. PROF. DR. MUAMMER YAYLALI, 4. PROF. DR.HİKMET KOÇAK, 5. PROF. DR. DURKAYA ÖREN. 6. PROF. DR. A. VAHAP YAĞANOĞLU, 7 . PROF. DR. H. ÖMER ÖZDEN, 8. PROF. DR. EROL KÜRKÇÜOĞLU, 9. PROF. DR. BİNALİ ÇOMAKLI, 10. PROF. DR. YAVUZ ASLAN, 11. PROF. DR. SÜLEYMAN ÇİĞDEM, 12. PROF.DR.YÜKSEL GÖKTAŞ, 13. PROF. DR.MURAT KÜÇÜKUĞURLU, 14. PROF.DR.FARİS KARAHAN, 15. PROF.DR. YAVUZ SAĞLAM, 16. PROF.DR.M.HANEFİ PALABIYIK, 17. DOÇ.DR.SALİH BÖRTEÇİNE AVCI, 18. DOÇ.DR.ZÜBEYR SALTUKLU, 19. DOÇ DR. YASİN TOPALOĞLU, 20. DR.RAHMİ ÖZKURT, 21. DR. MEVLÜT YÜKSEL, 22. ÖĞR. GÖR.YÜCEL ÇİL, 23. AV. FAHRETTİN AKSAKA, 24. FEVZİ BUDAK (İL MİLLİ EĞİTİM ESKİ MÜDÜRÜ), 25. KADİR SABUNCUOĞLU (GAZETECİ – YAZAR), 26. NACİ ELMALI (EDEBİYATÇI – YAZAR), 27. ADNAN TAŞ (YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR), 28. ABDURRAHMAN ZEYNAL (EĞİTİMCİ,YAZAR), 29. ABDULLAH NEHİR (EĞİTİMCİ), 30. KAMİL POLAT (İŞ İNSANI ), 31. NURAN ÇELENK (EĞİTİMCİ), 32. S. LÜTFÜ ŞENGÜL (TRT ESKİ İL MÜDÜRÜ), 33 EMK.ALB.SABRİ TOPDAĞI, 34. HAMİ AKBABA (EĞİTİMCİ), 35. FATİH TÜZEMEN (İŞ İNSANI)

MÜTEVELLİ HEYETİ (YEDEK)

1. TAHSİN KAYA, 2. AHMET KARAOĞLU, 3. MÜSLÜM ÇAĞLAR, 4- AHMET KAYIKÇI, 5- KORKUT DİNDİ, 6- DEMET ÇİZMELİ, 7- MUSTAFA ERTEK, 8- AHMET DAĞYIKAN, 9- MUAMMER ÇELİK, 10- İHSAN GÜLER, 11- FATİH AKÇALI, 12- YUSUF KARAKUŞ, 13- AHMET BAŞAR

Kaynak: Erzurumdanhaberler.com

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732