ENGELLİ BİREYLER YEDİ BÖLGEYİ MÜZİK VE DANLA BİRLEŞTİRDİ

İBB, Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri kapsamında, “7 Bölgeden Müzik ve Dans” temalı bir konser ve sahne gösterisi düzenledi. Etkinlikte yeteneklerini sergileyen engelli bireyler davetlilerden büyük alkış aldı.

Yaşam Yayın: 03 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 03.12.2019 17:48:50
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Engelli bireylerin hayatın her alanında eşit haklara sahip olmasını amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda özel bir etkinlik düzenledi.


İBB Engelliler Müdürlüğü rehberliğinde büyük bir özveri ve disiplinle ritim, ses, bale, halk oyunları dersleri alan engelliler, eğitimlerini nefesleri kesen gösteriyle taçlandırdı. “7 Bölgeden Müzik ve Dans” temalı bir konser ve sahne gösterisinde; Balkan müziklerinden Karadeniz’e, Ege’den Doğu Anadolu’ya, Akdeniz’den İç Anadolu’ya değin her bölgenin her yörenin gönüllere mühür olmuş şarkılar, türküler, yetenekli engelli bireylerin güçlü sesleri ve yorumlarıyla beğenilere sunuldu.


Zeybekten Halay’a, Horon’dan Roman havasına, Sema-Semah kardeşliğinden Semazen’e, Aşuk Maşuk’tan Van Yöresi Halk Oyunları’na, Valsten Baleye kadar farklı yöre ve kültürlere ait gösteriler, Anadolu İnsanının çok sesliliğine ve zengin kültürüne vurgu yaptı.


Her şarkı, koreografisi gerçekleştirilen her dans; engelli bireylerin engelsiz bir dünya için yetenekleriyle topluma bir seslenişi oldu. Büyük bir coşku atmosferinde tertip edilen etkinlikte izleyiciler seslendirilen şarkılara vokal yaptı, alkışlarla tempo tuttu.


Özel eğitim gereksinimi duyan 60 yetenekli bireyin gerçekleştirdiği etkinliğe İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, İBB İç Denetim Birimi Başkanı Halim İpek, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, İBB Meclisi Engelsiz Hayat Komisyonu Üyesi Yılmaz Demirel ile engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.


KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR


Gösteride konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, etkinliğin çok beğenildiğini belirterek, Hiç bu kadar güzel sorunsuz arka arkaya gelen akıcı ve son derece başarılı bir performans izlememiştim. Engelli hizmetlerini yürüten arkadaşlarımız, bugüne kadar gördüğünüz gibi çok şahane işler başarmışlar. Bu tarihten sonra da biz bu işleri daha da ileriye getirmek üzere yol alacağız. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bu konudaki kararlılığı ile birlikte selamlarını, sevgilerini sizlere iletmek isterim. Kültür sanat etkinlikleri bütün engelleri ortadan kaldırıyor ve bizim birleşmemizi sağlıyor. Gösteri yapan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum, Ailelerin de kutluyorum; Çünkü biliyorum ki bu süreç aileler için de son derece yorucu bir süreç” diye konuştu.


Organizasyonda, İBB Engelliler Müdürlüğü Merkezleri’nden eğitim alan 800 engelli öğrencinin resimden heykele, ebrudan seramiğe ortaya koydukları 33 eser de davetlilerin beğenisine sunuldu. Atık malzemeler kullanılarak yapılan eserler; engelli ile toplum arasındaki önyargıları sevgi, saygı ve beğeniye dayanan demokratik bir kabul kültürüne dönüştürmeyi hedefledi.


İBB DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR


Engelliler Spor Şöleni


Engellilere yönelik yapılacak bir diğer etkinlik de İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından organize ediliyor. Spor İstanbul tesislerinde, yıl boyunca spor eğitimi alan engelli bireyler, Dünya Engelliler Günü kapsamında performanslarını sergileyecekler. 4 Aralık'ta Fatih Spor Kompleksinde gerçekleşecek etkinlikte, engelli yüzme yarışı, BJK- 1907 FB tekerlekli sandalye basketbol gösteri maçı, çocuk atletizmi programları olacak. Günün sonundaysa İSEM Gösteri Grubu müzik yayını yapılacak.


Etkinlikler çerçevesinde, engelli sporcuların antrenman ve maçlarında yakalanan karelerden oluşan 'Yaşamda Kal' fotoğraf sergisi 2-8 Aralık tarihlerinde Spor İstanbul Genel Müdürlüğü'nde ziyaretçilere açık olacak.


12 Aralık Dünya Engelliler Günü Yemeği


İstanbul genelinde 24 engelli merkezi, 9 irtibat bürosu ve 2 engelli kampı ile 193 bin 288 engelli bireye hizmet veren İBB, 12 Aralık günü engelli ve ailelerine 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenleyecek.


İstanbul'un 39 ilçesinden davet edilen engelli birey ve ailelerinin katılacağı yemekte, engelli bireylerden oluşan Horon Ekibinin dansları ve İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün sanatçısının şarkıları ile tüm davetliler doyasıya eğlenecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732