En “çevreci” sloganların sahipleri ödüllerine kavuştu

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 Çevre Yılı kapsamında düzenlediği slogan yarışmasının kazananları ödüllerine kavuştu. İlk 3’e girenlere ödüllerinin takdim edildiği törende konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Sizlerle beraber de yaşanabilir bir çevre ve gelecek nesillere aktarılmış sağlıklı bir ortam yaratıp yaşatmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

Yayın: 19 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 19.01.2021 16:21:14
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

2016 yılından beri her yılı temalı yıl olarak kutlayan Lüleburgaz Belediyesi’nin 2021 Çevre Yılı için düzenlediği slogan yarışmasının kazananlarına ödülleri verildi. Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından belediye hizmet binasında, Sahip Çık Çevreye Umut Ol Geleceğe sloganıyla birinci olan Nisa Bozdoğan, Ç(e)vren Kirlenmesin sloganıyla ikinci olan Sibel Fırtına ve Kentinde Doğayı Güldür, Dünyada Yaşamı Sürdür sloganıyla üçüncü olan Birkan Gürkan’a ödülleri verildi. 

 

“Çevre Yılı’nda farkındalık yaratalım”

 

Ödüllerin takdim edilmesinin öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin her yılı belli temalar çerçevesinde kutlayarak farkındalık oluşturduğunu söyledi. Gerenli, Çevre Yılı’nda sadece Lüleburgaz’da çevreye karşı büyük bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Bizim belirlediğimiz kriterler var. Bu kriterlerden en önemlisi BM Kalkınma Örgütü’nün belirlemiş olduğu sürdürülebilir kalkınma amaçları. Bu 17 amaçtan yerel yönetimlerle ilgili olan hepsi bizim için vazifedir. Bu da iklim eylem planı dahil sağlıklı su, sağlıklı toprak ve hava hepimizin önceliğidir. Bu nedenle bu yıl gerçekten çok önemli bir konu olan Çevre Yılı’nı farkındalık yılı olarak yaratalım. Hep yaptıklarımız üzerine koyalım ve bundan sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin ana temalarından birisi olsun diye tercih ettik. BM Kalkınma Örgütü’nün amaçları, yoksulluğun olmadığı, dünyamızın korunduğu ve bütün dünya insanlarının barış ve huzur içinde yaşadığı bir eylem ortaya koymak. Bu eylemi hayata geçirmek için de yerel yönetimler olarak biz ne görevimiz varsa yapıyor ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

Yaşanabilir bir çevre vurgusu

 

Gerenli, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmanın önemine de değinerek, “Sizlerle beraber yürüyoruz. Sizlerin bu yoldaki duyarlılığı bizim için en önemli motivasyon kaynağıdır. Enerjimiz sizlersiniz. Sizlerle beraber de yaşanabilir bir çevre ve gelecek nesillere aktarılmış sağlıklı bir ortam yaratıp yaşatmak için hep beraber çalışacağız. Önemli olan slogan olarak kalması değil hayata geçmesidir. Çevrenizle beraber bu duyarlılığı artırmak için bizlere yardımcı olun. Biz her ne kadar temalı yıl olarak belirlesek de eğer toplumdan doğru dönüşler alamazsak, birarada hareket edemezsek, bunu topluma yayamazsak bazı şeyler sadece lafta kalır” diye konuştu. 

 

“İlham kaynağımız sizlersiniz”

 

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer de, belirlenen sloganların yıl boyunca yapılacak faaliyetlere çok daha farklı anlamlar kazanacağını söyleyerek, “Sloganlarınız bize bir ruh katacak. Biz temalı yılımızla çok değişik faaliyetler yapacağız. Belirlediğiniz sloganları çok farklı alanlarda göreceksiniz. Sloganların hepsine farklı anlamlar yükleyeceğiz. Bu nedenle ilham kaynağımız sizler olacaksınız” dedi. 

 

“İlham kaynağım annelik”

 

Slogan yarışmasında ikinci olan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sibel Fırtına Çevre Yılı’nın çok güzel bir proje olduğunu belirterek, slogan yarışmasındaki ilham kaynağının annelik duygusu olduğunu söyledi. Fırtına, “İnsan anne olunca gerçekten çok duyarlı oluyor. Yaşadığı yeri seçmek, şartlarını güzelleştirmek istiyor. Bu süreçte doğa ananın da bir parçası olduğunu hissediyorsunuz. Açıkçası benim ilham kaynağım buydu. Bundan yola çıktım. Çevren kirlenmesin dedim böylece evren kirlenmemiş olacak” şeklinde konuştu. 

 

.

.

 

 

r

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732