El Emeğini Sanata Dönüştüren Festival: Eyüpsultan Girişimciler Festivali

Eyüpsultan Belediyesi, el emeğini sanata dönüştürenler ile tüketicileri bir araya getirecek olan Eyüpsultan Girişimciler Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Yayın: 29 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.01.2020 22:15:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından organize edilecek festival 7-8-9 Şubat 2020 tarihlerinde Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 

196 KATILIMCININ YER ALACAĞI FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK

Toplam 196 kişinin ürünleri ile katılacağı, üç gün sürecek olan festivalde, yüzlerce ürün tüketicilerle buluşacak. Festivalde ESMEK (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları), ESER (Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) öğrencilerinin ürettiği ürünler, Kadın Sığınma’da kalan kadınların aldıkları eğitimlerle ürettikleri ürünler, Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerindeki atölyelerde eğitim alan velilerin el emeği göz nuru ürünleri, Ağaçlı ÇODEM‘de rehabilite edilen çocukların kendi üretimi olan ürünler, ilçede yaşayan engelli bireylerin ürünleri, ayrıca Eyüpsultan ilçesinda yaşayan, evde üretim yaparak aile bütçesine katkıda bulunan kadınların ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


 

FESTİVALDE BİRÇOK ÜRÜN SATIŞA SUNULACAK

Katılımcıların stant ve yer ücreti ödemeden katılacakları festivalde, iğne oyası, fliografi, tablo resim, takı, dikiş, geri dönüşüm atölyesi, amigurumi, quling, ebru, hediyelik eşya, cam üfleme, kaligrafi vb.gibi bir çok branşta stantlar kurulacak. Ahşap ürünlerden el örgüsüne kadar bir çok çeşit ürünün yer alacağı festivalde, ayrıca, ev baklavası, sarma, tarhana, erişte, zeytinyağı gibi ev yapımı organik ürünler de satışa sunulacak. Ayrıca festival süresince satışa çıkacak ürün branşlarında workshoplar yapılacak.

 

FESTİVAL, SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNE DÖNÜŞECEK

Festivalde vatandaşlar ürünlerini satarken festivalin kendi içerisinde oluşturduğu sosyal sorumluluk projesi ile katılımcılar elde ettikleri gelirlerin bir kısmı ile devlet okullarında eğitim gören dezavantajlı öğrencilere destekte bulunacaklar.

FESTİVAL KAPSAMINDA SEMİNER VE İMZA GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Yine Festival kapsamında çeşitli seminerler ve imza günleri düzenlenecek. Festivalin ikinci gününde Hatice Kübra Tongar, “Bağırmayan Anneler” isimli kitabını imzalayıp, çocuk eğitimi üzerine söyleşisi ile festivalde yer alacak.

100’TL’LİK ALIŞVERİŞ YAPANLARA ÇEKİLİŞLE HEDİYE VERİLECEK

Eyüpsultan Girişimciler Festivali 7 Şubat Cuma 11.00 – 18.00, 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında açık olacak. Festivalde toplam 100 TL’lik alışveriş yapanlara 9 Şubat Pazar günü yapılacak çekiliş ile el emeği ürünleri hediye edilecek.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732