EKER, 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE OTİZME MAVİ IŞIK YAKTI

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile tüm dünyada eşzamanlı düzenlenen “Otizme Mavi Işık Yak” kampanyasına Eker de katkı sağlıyor. Fabrikasında yürüttüğü "Otizmli Bireyler İş Gücünde" projesiyle otizmli bireyleri sahiplenen Eker, sosyal medya hesapları üzerinden #otizmemaviışıkyak etiketi ile paylaştığı içeriklerle herkesi otizmli bireylerin yanında olmaya davet ediyor.

Sağlık Yayın: 02 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.04.2020 17:18:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Eker Süt Ürünleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde tüm Türkiye’yi bu özel günün rengi maviye bürünmeye davet ediyor. Tohum Otizm Vakfı'nın destekleriyle hayata geçirdiği “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesi ile otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesine ön ayak olan Eker, sosyal medya sayfalarından bu özel gün hakkında bilgilendirici içerikler paylaşıyor.

Eker’in paylaştığı içerikler arasında fabrikada görev yapan otizmli çalışan Emir’in, duygularını aktardığı bir video da bulunuyor. Arkadaşlarıyla beraber çalışmayı çok özlediğini belirten Emir, “En kısa zamanda tekrar işbaşı yapacağımız günleri sevgiyle bekliyoruz ama şimdi evde kalma zamanı” diyor. Eker ayrıca Tohum Otizm Vakfı'nın 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için paylaştığı mesajlara da sosyal medya hesaplarında yer veriyor.

Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker: “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde’ projemizle iş dünyasına örnek olmayı amaçlıyoruz”

Eker’in sosyal sorumluluk projesi hakkında konuşan Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker şunları söylüyor: “Eker ailesi olarak otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerinin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesi amacıyla, Tohum Otizm Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirdiğimiz ‘Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde’ projemizle; hem otizmli bireylerin özgüvenini pekiştirmeyi hem de üstün odaklanma kabiliyetlerini iş verimliliğine dönüştürme hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projeyle farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birbirimizi olduğumuz gibi sevmenin, birlikte çalışmanın ve birlikte başarmanın önemini vurgulamak istiyoruz. Otizmli bireylerin fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini bu proje ile görüyoruz. Eker olarak, otizmli çalışma arkadaşlarımızla beraber çalışmaktan çok mutluyuz. Bu proje ile tüm iş dünyasına örnek olmayı amaçlıyoruz.”

"Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” projesi kapsamımda iş ve yaşam koçlarının desteği ile 8 otizmli birey Eker’in Bursa’daki fabrikasında istihdam ediliyor. Eker, her dönem otizmli bireyleri projeye dahil ederek, istihdam edilen kişi sayısının 12'ye çıkarmayı hedefleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732