EÇADEM’DEN RİTİMLİ, YEŞİLÇAMLI YILBAŞI KUTLAMASI

Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM) öğrenci ve aileleri, düzenlenen yılbaşı kutlamasında 2019’a birbirinden eğlenceli etkinliklerle veda etti. Özel ritim ve drama gösterisi hazırlayan çocuklar, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 19:40:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Engelli çocukların toplumsal uyumunu sağlamak ve öz bakım becerilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), öğrenci ve aileleri için yeni yıl kutlaması organize etti. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlamada bir araya gelen fiziksel ve zihinsel engelli öğrenciler, ritim enstrümanları ile verdikleri konser ve Yeşilçam’dan kesitler sundukları drama gösterisiyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Etkinlikte Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği gösterinin yanı sıra Türk Sanat Müziği eserleri de seslendirildi. Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katıldığı etkinlikte gönüllerince eğlenen EÇADEM’liler yeni yıl pastasını hep birlikte kesti. Kutlama renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler dans edip doyasıya eğlendi.

  

YEŞİLÇAM’IN EFSANELERİNE EÇADEM YORUMU

Yılbaşı kutlamasında çocukların heyecanına ortak Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, alkışlarla karşılandı. Tüm masaları tek tek dolaşarak ailelerin yeni yılını kutlayan Başkan Genç'e sarılarak sevgilerini gösteren çocuklar, program boyunca bol bol fotoğraf çektirdi. Kutlama için birbirinden renkli etkinlikler hazırlayan öğrenciler, drama gösterisinde Yeşilçam’ın en sevilen karakterlerinden Çiçek Abbas, Vecihi ve Yaşar Usta gibi efsaneleri sahneye taşıdı. Gösterileri büyük alkış alan EÇADEM’li öğrenciler drama gösterisinin ardından ritim öğretmenleri eşliğinde çaldıkları birbirinden güzel enstrümanlarla büyük beğeni topladı.

EÇADEM’İ BU NOKTAYA GETİREN SARIYER BELEDİYESİ’DİR

Programın açılışında konuşan Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun, “Bizim amacımız başarılı çalışmaları tüm alanlara yaymak. Bunun bir örneği olarak EÇADEM iki eğitimcimizin ve belediyemizin girişimiyle kuruldu. EÇADEM’i beş yılda bu noktaya getiren Sarıyer Belediyesi’dir. Biz belediye kadar büyük rol oynamıyoruz. Burada bütün teşekkürler Sayın Şükrü Genç ve belediye çalışanlarına. Bizim görevimiz bu tür örnekleri yaratıp yaygınlaşmasını sağlamak. Diğer yerel yönetimler de bu örneği uygularlarsa biz seve seve onlarla da çalışırız. Yeni yılda hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu günler ve devamında da nice yıllar diliyorum” dedi.

EŞİT HAKLARA SAHİBİZ

Çocukların neşesine hayran kaldığını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “EÇADEM çok önemli bir proje. Biz kendi sorunumuzu bilerek yola çıktık. Bazı şeyleri günü birlik sağlamak yerine ailelerin ve çocukların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak adım atmak gibi bir uğraşımız var. Hepimiz eşitiz ve eşit haklara sahibiz. Yaşam zorluklarının olduğu bir ortamda olanaklarımızı hep birlikte kullanmalıyız. Tüm sıkıntıların bittiği, çok sağlıklı ve huzur dolu bir yeni yıl diliyorum Acıların ve üzüntülerin olmadığı yıllar diliyorum. Yeni yılınızı kutluyorum” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732