Ebeveyn ve Çocuk Sanat Atölyeleri’ne Büyük İlgi

Pandemi sürecinde aileleriyle evde vakit geçiren çocuklar, şimdi de Kültür İşleri Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Ebeveyn ve Çocuk Sanat Atölyeleri” ile birbirinden renkli aktiviteleri yapma imkanı buldular.

Yayın: 10 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 10.10.2020 16:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Pandemi sürecinde ebeveynler çocuklarıyla evlerinde daha çok vakit geçirmeye ve ortak aktivite alanlarında yeni şeyler geliştirmeye başladılar. Bazı ebeveynler bu süreçte ebeveyn-çocuk ilişkisinden akran ilişkisine doğru bir eğilim içerisine girdiler. Bu bilinçle, kültür ve sanatın farklı dallarını her yaş grubu ile buluşturan Eyüpsultan Belediyesi, şimdi de anne-baba ve çocuğu aynı sanat atölyesinde bir araya getiriyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde yıl içerisinde sanat eğitimleri veren atölyelerde, sanatın farklı alanlarını deneyimleyecek olan ebeveyn ve çocuklar aynı zamanda eserlerini sergiliyorlar.

Akıl ve Zeka Oyunları, ebru, Karagöz, seramik, çömlekçilik, ve ritim atölyelerinde geleneksel sanatlarımızı deneyimleyerek öğrenen ebeveyn ve çocuklar, keyifli vakit geçirmenin yanı sıra el becerilerini de geliştirmiş oluyorlar.

Geçtiğimiz temmuz ayı içerisinde ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi ile karşılaşan Ebeveyn ve Çocuk Sanat Atölyeleri’nin ikincisi Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu atölye çalışmalarında çocuklar ve ebeveynler keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılırken, atölye çalışmalarına katılanların ateşleri ölçüldü ve HES kodları kontrol edildi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732