Dünya Uzay Haftası Eyüpsultan’da Etkinliklerle Kutlandı

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, 4 – 10 Ekim tarihleri arasında 80’den fazla ülkede kutlanan “Dünya Uzay Haftası” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Yayın: 10 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2019 18:16:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

7 ve 8 Ekim tarihlerinde Eyüpsultan ilçesine bağlı Cumhuriyet Ortaokulu ve Göktürk Ali Rıza Özderici Anadolu Lisesi’nde seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. “Dünya Uzay Haftası ve Geleceğe Dönüş: Ay” konulu seminerde öğrencilere Ay ve Mars’a yapılacak insanlı uzay görevleri, kolonileşme hakkında sunumlar yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar ve kalabalık

ETKİNLİK KAPSAMINDA ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Seminerlerle uzayı keşfeden, uzay programları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, Su Roket Deneyi, Hubble Uzay Teleskobu Maketi Yapımı, Güneş Gözlemi, Robotik Atölyeleri, Drone Gösterisi gibi farklı atölye çalışmalarıyla da etkinliğe aktif olarak katılma şansı elde ettiler. Seminer ve atölye çalımalarının yanısıra yine etkinlik kapsamında Dünya’dan Evren’e Bakış Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi

VATANDAŞLAR, AY VE SATÜRN GÖZLEMİ İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

9 Ekim Çarşamba günü ise Osmanlı Park Sosyal Tesisleri’nde Türk Astronomi Derneği Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Dr. Sinan Aliş’in katılımıyla halka açık seminer yapıldı. Seminer sonrası ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda vatandaşın da katılımıyla Ali Kuşçu Uzay Evi’nin bahçesinde teleskoplarla gece gözlemi gerçekleştirildi. Geç saatlere kadar süren gözlemlerde öğrenciler Ay ve Satürn'ü ilk defa bu kadar yakından görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar


ALİ KUŞÇU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR”

Vatandaşlarla birlikte gözlem yapan ve onlarla sohbet eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, uzay ve endüstri 4.0 çağının bilgilerini verebilen bir Eyüpsultan oluşturmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:  “Uzay haftası için güzel bir etkinliğe evsahipliği yapıyoruz. Çocuklarımız, velileri buradalar. Uzayı teleskopla gözleyecekleri için heyecanlılar. Ali Kuşçu Uzay evimiz büyük ilgi görüyor. Sadece Eyüpsultan’dan değil ilçe dışından da katılım çok yoğun oluyor. Ali Kuşçu’nun kabri Eyüpsultan’da. Yakın zamanda şanına yakışır şekilde mezarını yenileyeceğiz. Hem uzay çağını hem endüstri 4 çağını bir arada yaşayabilen, yaşatabilen ve bilgilerini de gençlere verebilen bir Eyüpsultan oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, gece ve açık hava

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732