Dünya Sağlık Örgütü'nden Endişe Verici Açıklama

Kovid-19 virüsü tüm dünyayı etkisi altına hızla alırken Dünya Sağlık Örgütü'nden endişe verici bir açıklama geldi. Yetkililer, salgının yaratacağı etkilerin henüz daha başında olduğumuzu belirtti.

Dünya Yayın: 17 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 17.09.2020 11:48:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Çin'de aralık ayında aniden ortaya çıkan Kovid-19 virüsü geride kalan zamanda tüm dünyada 30 milyon insana bulaştı. Salgından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı ise resmi verilere göre 945 bin 92.

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen son açıklamalara göre durumun ciddiyetini bir defa daha gözler önüne serdi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. David Nabarro salgının seyriyle alakalı yapmış olduğu açıklamada "Durum gerçekten çok ciddi.

Daha henüz ortalarında bile değiliz. Virüsün dünya çapında yaratacağı neticelerin başındayız."

15-49 ARASININ HASTANEYE YATIŞ ORANI ARTTI

Dünya çapında 30 milyon kişiye bulaşan virüse dair DSÖ'de görevli epidemiyolog Maria Van Kerkhove, Kovid-19 vakalarında ortalama yaşın düştüğünü belirterek hastaneye kaldırılan vakaların yaş ortalaması 15-49 yaş arasında olduğu ve hastaneye yatma oranlarında artış yaşandığını açıkladı.

Kerkhove, bazı ülkelerde endişe verici eğilimler görülmeye başlandığını belirtti. Özellikle İspanya, Fransa, Karadağ, Ukrayna ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde yoğun bakım ünitelerinde artışlar görüldü.

Bunun endişe verici olduğu belirtilirken henüz grip mevsimi başlamadığı söylendi.

BAZI ÜLKELER ENDİŞE VERİCİ

Dr. Maria Van Kerkhove, sosyal medya üzerinden gerçekleştirmiş olduğu canlı yayın esnasında birkaç ay içerisinde başlayacak olan kış mevsimi grip dönemiyle Kovid-19 kuzey yarımkürenin bazı kısımlarında endişe verici bir hızla yayılmasına dair uyarıda bulundu.

"Bazı ülkelerde endişe verici eğilimler görüyoruz." Kerkhove, "Hastaneye yatırılan ve yoğun bakım ünitelerine alınan kişi sayılarında özellikle İspanya, Fransa, Karadağ, Ukrayna ve bazı Amerika eyaletlerinde artış gözlemliyoruz.

Bu durum endişe verici çünkü mevsimsel grip dönemi henüz gelmedi."

OLUMSUZ BİR ETKİYE YOL AÇACAK

Dünya Sağlık Örgütü' Kovid-19 konusundaki özel temsilcilerinden biri olan David Nabarro, Kovid-19 pandemisinin daha yeni başladığı ve neticelerin herhangi bir bilim kurgu filminden daha kötü olacağını söyledi.

Nabarro, "Durum gerçekten çok ciddi. Daha henüz ortalarında bile değiliz. Virüsün dünya çapında yaratacağı sonuçların daha başındayız ve şahsen şuna inanıyorum ki, gerçekten çok olumsuz bir etkiye yol açacak."

Nabarro, mevcut durum sebebiyle hükümetleri de eleştirdi. Ülkelerin pandemi hazırlığına yatırım yapmamış olduğunu ve DSÖ'nün ocak ayındaki uyarılarını yeterince dikkate almadığını belirten Nabarro, mevcut durumu 'gerçekten utanç verici' diye niteledi.

KONTROL ÇIKMIŞ BİR SAĞLIK MESELESİ

DSÖ yetkilisi, "Bu korkunç bir durum. Dünyayı sadece bir resesyona değil, muhtemelen yoksulların ve yeterince beslenemeyenlerin sayısını ikiye katlayan, yüz milyonlarca küçük iş yerini iflasa sürükleyen devasa bir ekonomik daralmaya yol açacak şekilde kontrolden çıkmış bir sağlık meselesi."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732