Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs risk seviyesinde hata yaptık, salgının aciliyeti

Dünya Sağlık Örgütü, bir önceki raporlarda "hata" yaptıklarını ve söz konusu ölümcül salgınının aciliyetinin "çok yüksek" olduğunu duyurdu

Sağlık Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 28.01.2020 18:38:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'de başlayan koronavirüs ile ilgili ölümcül salgının uluslararası riskini değerlendirmekte "hata" yaptıklarını açıkladı.

"VİRÜSÜN ACİLİYETİ YÜKSEK"

DSÖ yetkilileri pazartesi günü AFP'ye yaptığı açıklamada bir önceki raporlarda "hata" yaptıklarını ve söz konusu ölümcül salgının uluslararası alandaki aciliyetinin "yüksek" olduğunu belirtti

Bu düzeltmenin uluslararası kamu sağlığı açısından "acil durum ilanı" anlamına gelmeyeceği de vurgulandı.

TEHDİDE DÖNÜŞME RİSKİ DÜŞÜK DENMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmek için erken olduğunu bildiren örgüt, ölümcül salgının küresel çapta tehdide dönüşme riski için "küçük ihtimal" ifadesini kullanmıştı.

106 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diğer yandan Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan ölümcül koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 106'ya yükseldi.

 

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs risk seviyesinde hata yaptık, salgının aciliyeti yüksek

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732