Dükkanları açmak hata mıydı? Uşak'ta 26 berberin korona testi pozitif çıktı

Koronavirüs salgını kapsamında başlayan normalleşme sürecinde, berberler de tartışmalarla birlikte faaliyetlerine yeniden başladı. Ancak Uşak'ta 26 berberin koronavirüse yakalanması vatandaşlarda endişe yarattı.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 16.05.2020 15:49:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Koronavirüs salgını, ülkemizde etkisini yitirmeye devam ederken normalleşme sürecinin de ilk adımları atıldı. Bu kapsamda 11 Mayıs itibarıyla AVM'lerle birlikte berber ve kuaförler de açıldı. Berber ve kuaförlerin açılması, salgının yayılımı açısından kamuoyunda tartışmalara neden olurken Uşak'ta koronavirüs taraması yapılan berberlerden 26'sının test sonucu pozitif çıktı.

26 BERBERİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berber ve kuaförler, 11 Mayıs'ta yeniden hizmete başladı. Uşak Valiliği de önlem amaçlı kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförü, yeniden açılmadan önce Covid-19 testi yaptırmaya çağırdı. Berberlerden çoğunluğu test yaptırırken; yapılan testler sonucunda 26 berberin koronavirüs testi pozitif çıktı. Berberler, hemen hastanede tedaviye alındı.

Uşak'ta 26 berberde koronavirüs tespit edildi

HALA TEST YAPTIRMAYAN BERBERLER VAR

Bazı berberlerin ise sağlıklarının iyi olduğunu söyleyerek test yaptırmadığı, kendilerini evlerinde izole ettiği ve dükkanlarını açmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi.

Dükkanları açmak hata mıydı? Uşak'ta 26 berberin korona testi pozitif çıktı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732