Dr. Azer Mammadov : Uyku Özeti

Uyurken herkes nasıl hissediyor ?

Sağlık Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 17:29:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 Uyurken herkes nasıl hissediyor ? Uyku sırasında, beyindeki nöronlar dinlenmezler, ancak daha aktiftirler. Soru ortaya çıkıyor, neden ? Belki bir kişi soruların cevaplarını ararken uyuyor? Pek değil, beyin uyurken çok meşgul. İç organlarla iletişimi düzenler. Çünkü herkes normal soğukta bir kişinin yatma rutininin kurulduğunu, kurulduğunu ve çok sayıda uyku önerisi önerildiğini bilir. Uyku, kaybedilen gücü ve enerjiyi geri kazanmak için kesinlikle gereklidir ve sinir sistemini, bağışıklık sistemini, metabolizmayı normalleştirir ve beyin hastalıkları riskini azaltır. Genel olarak, az uyku ve aşırı uyku bir kişiyi olumsuz yönde etkileyebilir Yetişkinlerin ortalama uyku süresi günde 7-8 saattir. Her normal insan uyurken rüya görebilir, ancak herkes uyandığında hatırlayamaz. Bazıları daha sonra rüyasını renkli ve dolgun olarak görüyor, fakat aynı zamanda renksiz ve donuk hissediyor, uyurken kişinin kan basıncı düşüyor, kaslar gevşiyor, refleksleri fırçalanıyor, nefes almıyor ve vücut ısısı düşük. İlginç gerçekler, “Gün geçtikçe bir insan ne kadar aktif olursa, rüyasının o kadar derinleştiğini” belirtmeye değer. Eğer kişi yeterince uyuyamazsa.

1. Madde metabolizması arızalı

2. Vücudun kapasitesi, iyileşmediği için azalmıştır.

3. Bağışıklık zayıflar ve bunun sonucunda insanlar sık ​​sık hastalanırlar.

4. Artmış kardiyovasküler hastalık riski.

5. Hafıza, dikkat, düşünme ve konuşma zayıflar.

6. Bir kişi depresyondan muzdarip olabilir.

Zamanında uyuması ve uyanması önemlidir ve uyku 8 saatten daha az olmamalıdır, bu nedenle uyku önemli bir süreçtir. İnsanın yeterince uzun yaşadığı için yeterince uyuduğunu söyleyebilirim. Örneğin, bir kişi kesintisiz olarak altı saat boyunca yatağa girerse ve bir kişi 10 saatlik aralıklarla uyursa, o zaman 6 saat sürekli uyuyan kişi kendini tam ve iyi hissedecektir. Ancak 10 saatlik mola veren bir kişi çok endişeli hissedecektir. Ancak, doktorlar iyi uyumasını tavsiye eder.

1. Bir rüyada
2. Vaktinden önce yiyecek yoktur. 2. Çok fazla temiz havaya ihtiyacınız var.

3. Akşamları sıcak banyo.
4. Konforlu yastık, rahat yatak.

5. Yatmadan önce TV'nin görüntüsünü azaltmak gereklidir.

6. Yatmadan önce dinlendirici müzik dinlemek tavsiye edilir. Sonunda, kaliteli uykunun herkes tarafından gerekli olduğu unutulmamalıdır, çünkü sağlığınız ve hatta yaşamınız buna bağlıdır.

Dr. Azər Məmmədov

Nevropatoloq

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732