Doğalgaz açıklaması! Beklenen tarih açıklandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez'den herkesi sevindiren bir açıklama geldi. Bakan Sönmez, yapmış olduğu açıklamasında Karadeniz'deki sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çıkartılan gazın 8 - 9 yıllık tüketimi karşılayabileceğini söyledi.

Gündem Yayın: 22 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 22.10.2020 20:17:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, herkesin merakla beklediği doğalgaz açıklamasını yaptı. Bakan Dönmez, yapmış olduğu açıklamasında Karadeniz bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken, çalışma süresi hakkında da bilgi verdi.

3 YILLIK ÇALIŞMA SÜRESİ VAR

Bakan Dönmez, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"Karadeniz'deki sondaj çalışmaları devam ediyor. Doğal gazın 8-9 yıllık tüketimi karşılayacak potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bugünden gaz üretimi hayata geçmeyecek. Burada 3 yıllık çalışma süresi var. 25-30 yıllık bir üretim planı söz konusu olacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz buradan gelecek gaz Türkiye'deki konutların ihtiyacını neredeyse 25 yıl kadar karşılayacak"

BOR REZERVİYLE İLGİLİ GELİŞME

Bakan açıklamasının devamında bor rezerviyle ilgili de son gelişmeyi, "Borun bulaşık ürünü gelecek ay tüketiciyle buluşacak" şeklinde paylaştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732