DOĞA VE HAYVAN DOSTU BELEDİYE

Sarıyer Belediyesi, semtin 24 ayrı noktasına kurduğu mamamatikler sayesinde sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek oluyor. 5 yıl önce hayata geçirilen projeyle dostlarımızın yeme içme ihtiyacı karşılanırken geri dönüşüme de katkı sağlanıyor.

Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 15:58:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Özellikle sokak hayvanlarının zorlu yaşam koşullarında hayatta kalabilmesi için birçok çalışma yürüten Sarıyer Belediyesi, ilçenin 24 ayrı noktasına yerleştirilen mamamatiklerle hem çevrenin daha temiz olmasını sağlıyor hem de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını önlüyor. Kış aylarında olduğu gibi aşırı sıcakların etkili olduğu yaz aylarında da yiyecek ve su bulmakta zorlanan minik dostlarımız için kurulan mamamatikler hem bakımlarını üstlenen hayvan severler hem de belediye ekipleri tarafından belirli aralıklarla temizleniyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mamamatiklere yaz aylarında hijyen açısından yemek atığı konulmaması konusunda ise vatandaşları uyarıyor.

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI

Doğa ve hayvan dostu proje aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlıyor. Gözlerden birinde pet şişenin içinde kalan su dökülürken diğer gözden de pet şişe bırakılıyor. Dökülen su, su haznesine giderken atılan pet şişe de yem haznesine bir miktar mama bırakılmasını sağlıyor. Hem pet şişelerin yeniden geri dönüşümünü sağlayan hem de sokak hayvanlarının açlık ve susuzluğunu gideren mamamatik dostlarımızın hayatını kolaylaştırarak, ekolojik yaşama destek veriyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732