Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yunanistan’a Meydan Okudu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuk olduğu bir programda, Ege Denizi'nde sınırların 12 mile çıkaracağını açıklayan Yunanistan'a sert tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 30 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 30.08.2020 17:28:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Yunanistan'ın kararı savaş sebebi olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın karasuları sınırını 6 Mil'den 12 Mil'e çıkartmasına müsaade etmeyiz."

ORUÇ REİS BÖLGEDE 90 GÜN DAHA ÇALIŞACAK

Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz krizi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Navtex'lerin devam edeceği sinyalini veren Bakan Çavuşoğlu, "Açıktan karaya gelerek çalışmaları, araştırmalarımızı devam ettiriyoruz.

Oruç Reis bölgede 90 gün daha çalışmaya devam edecek."

YUNANİSTAN'A 12 MİL MESAJI: MÜSAADE ETMEYİZ

Ege Denizi'nde sınırlarını 12 mile çıkaracağını açıklayan Yunanistan'a sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Yunanistan kendi hakları olan yerde istediği gibi çalışır.

Bizim bir alakamız yok. Ege'de sınırlarını 12 mile çıkartamazlar. Bu bir savaş sebebidir. Yunanistan'ın karasuları sınırını 6 milden 12 mile çıkartmasına müsaade etmeyiz.

Bunu da çok açık bir şekilde söylüyorum."

DOĞU AKDENİZ KONUSUNDA BİZİ HAKLI BULAN AVRUPA ÜLKELERİ VAR

Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:"Doğu Akdeniz'de gerilimi Türkiye'nin üstüne yıkmak isteyenler var.

Avrupa Birliği'nin yaptırım tehditleri karşısında birçok Avrupa ülkesi ile görüştük. Bizim haklılığımızı kabul ediyorlar.

ADALARIN SİLAHLANDIRILMASI

Yunanistan geçmişten günümüze anlaşmaları ihlal etmiştir. Şartlar değişti diye bir bahane olamaz. O zaman şartlar değişti diye bir adım atarsam AB'ye gidip Türkiye bize güç gösterisi yaptı diyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar bizim Kıbrıs'ta garantörlüğümüzü değiştirmez. Bunların yaptıkları bizi rahatsız etmeye yönelik adımlardır. Biz de böyle eylemlere taviz vermedik, vermeyiz.

Doğu Akdeniz'de nasıl gereken adımları attıysak, bize karşı hamleler olduğu sürece gereken adımları tekrardan atmaya hazır olduğumuz bilinmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yöndedir.

BATI TRAKYA'DA NELER OLUYOR?

Biz ne zaman bir adım atsak Yunanistan aksine bir hamle yapıyor. Biz yeni okullar açmaya devam ettikçe, örneğin Bozcaada'da, Yunanistan Türk okullarını kapatıyor.

Yunanistan insanlıktan ve insanların faydalarından söz ediyor kendisinden olmayanlara neler yaptıkları ortada. Bu da Yunanistan'ın ikiyüzlü olduğunu gözler önüne seriyor.

Bilinmelidir ki soydaşlarımızı yalnız bırakmamız söz konusu değildir.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ OLUMLU GEÇTİ

Sayın Cumhurbaşkanımız Trump ile yaptığı görüşmede attığımız tüm adımları anlattı. Trump ile olumlu atmosferde bir görüşme oldu. Sorunların çözülmesi için bir görüşme yapıldı."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732