‘’DİN DEĞİL PARTİ DEĞİŞTİRDİM’’

CHP’ye oy verilince kafir olunmadığını anladım.

Gündem Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2019 13:26:50
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına atadığı Erzurumlu Dr. Ayhan Koç  Siyaset’te  CHP Kanadına yeni bir ivme kazandırdı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına atadığı Erzurumlu Dr. Ayhan Koç AK Parti’den CHP’ye geçmesi ile kendi ifadesi ile “Din değil, parti değiştirdim’ diyerek ifade etti.

 

Siyasete AK Parti’den başlayan KOÇ

 

Erzurumluların yoğun olarak yaşadığı Sultanbeyli ilçesinde AK Partili Meclis Üyesiydi.

 

Ardından Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Yönetim tarzı bana göre değil dedi, istifa etti. Radikal bir karar aldı ve;

 

AK Parti’den Meclis Üyeliği yaptığı Sultanbeyli’den CHP’nin belediye başkan adayı oldu.

 

Yeni partisinin ilçedeki oy oranını bir hayli artıran Koç Sultanbeyli İlçe Belediyesini Kazanamadı  ancak Sultan beyli İlçesinde  İktidar Partisin’den sonra en iyi oyu alarak Sultanbeylin’de iyi bir ivme yakaladı.

 

Yenilenen İstanbul Seçimlerinin Ardından Sultanbeyli’de iyi bir ivme yakalayan Ayhan Koç’a İBB Başkanlığını Kazanan Ekrem İmamoğlun’dan birlikte çalışma teklifinin ardından Dr. Ayhan Koç Mezarlıklar Müdürlüğü Daire Başkanlığına Atandı.

 

DR.AYHAN KOÇ SİYASETE NEZAMAN BAŞLADI

 

Koç; 2009 yılında aktif siyasete başladım. O yıl yapılacak seçim öncesinde siyaset yapmak için Horasan’a gidecektim. Arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunuyordum. Daha tam kararımı vermemiştim. O sıralar dönemin Sultanbeyli Belediye Başkanı Dr. Alaattin Ersoy, duymuş Horasan’a gideceğimi. Karşılaştığımızda Horasan’a gidiyormuşsun’ dedi. Düşünüyorum dedim ama henüz net bir şey yoktu. Bana, ‘Oraya gideceğine Meclis üyeliğine başvur, burada siyaset yap. Ben de aday olacağım’ dedi. Tamam dedim, Meclis üyeliğine başvurdum ama Alaattin Beyi aday göstermediler. Geri çekeyim diye düşündüm çünkü mevcut adayı da hiç tanımıyorum. Fakat beni Meclis üyesi yaptı. Sonra iki dönem Meclis üyeliği yaptım. 2014 seçimlerinden sonra da Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 2,5 yıl sonra başkanın yönetim tarzını beğenmediğim için istifa ettim. Artık Meclis toplantılarına bile gitmiyordum.

 

Artık karar aşamasında ‘siyasete’ yeter diyeceğim bir an da aynı gün öğleden önce İYİ Parti, öğleden sonra da CHP’liler geldi. Adaylık teklif ettiler. ‘Neden olmasın’ deyip düşünmek için süre istedim. Birkaç gün geçmedi, teşkilattan arkadaşlar ’Ekrem Bey sizi çaya davet ediyor’ dediler. Kendisini tanımıyordum. Davete icabet ettim. Bir saat kadar oturup sohbet ettik ve Ekrem Bey’in desteklenebileceğine kanaat getirdim. Vizyonundan, yönetim tarzına kadar gerçekten çok beğendim kendisini. Düşünün hiç bilmediğiniz bir yapının içine gireceksiniz. Ona inandığım için girdim.

 

Bir kaç gün sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Çok da güzel oldu. Tabi bir şeyler değişti.

Siyasetin aslında din olmadığını, siyasetin inançla alakalı bir şey olmadığını anladım. Her şeyden öte CHP’ye oy verilince kafir olunmadığını anladım. Sadece ben değil bizim Erzurumlular da anladı.

Siyaset takım tutar gibi parti tutma anlamına gelmemeli. Yıllardır AK Parti yüzde 50’lerde geziyor diye AK Parti herşeyi çok mükemmel yaptığı anlamına geliyor, elbette ki değil. Yapmıyorsa niye böyle kalıyor? Takım tutar gibi parti tutulması ve partizanlık yüzünden kalıyor.

AK Parti’deki gidişata baktığımızda Sultanbeyli’den örnek vermek istiyorum. 2002 yılında ilçe yönetimine bakıyorum, 2009 yılındaki yönetimine bakıyorum bir de şu ana bakıyorum. O yıllarda yönetim daha güçlü, daha azimliydi.

Şimdi daha zayıf, 'kalk, otur, denileni yap’ mantığındalar. 2002’de 2009’da insanlar fikirlerini söyleyebiliyorlardı, şimdi tamamen ilçe başkanı ne derse o oluyor. O yapının içinde biraz sivrileni, biraz üreteni sistem hemen dışarı atıyor. Haliyle size de başka seçenek kalmıyor.

Çok gördüm, çok karşılaştım, çok itiraz ettim. Başta FETÖ konusunda söylediklerim çok rahatsız etti. Ama gelin görün ki dinsizlikle bile suçlandım. Haliyle bu duruma kadar geldi. Allah’a çok şükürki ne dini hassasiyetim ne de milliyetçiliğim noktasında en küçük değişiklik yok.

CHP’nin ‘Biz sizi böyle kabul ediyoruz’ demesi benim için çok değerli bir şey. Yıllarca AK Parti de bunu görmedim, ‘Ayhan Koç seni olduğun gibi değil, bizim istediğimiz gibi olmak zorundasın’ olarak davrandılar. Kaldı ki artık ne sağı, ne solu. Önemli olan vatan. Diye konuştu.

AYHAN KOÇ KİMDİR?

Ayhan Koç 1965 yılında Horasan'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Horasan'da tamamladı. Ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1998 yılından bu yana İstanbul'da doktor olarak görev yaptı. Koç, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde 8 yıl çalıştıktan sonra 2007 yılında özel bir hastanede görev yaptı. Ayhan Koç 2014 yılında ikinci kez belediye meclis üyeliğine seçildi ve belediye başkan yardımcılığı yaptı. Ayhan Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Özel Haber Erdem Talaş

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732