Dev Projede Sahte İskân Skandalı

Çok Tartışmalı projelere imza atan Taşyapı’nın ünlü Mashattan konutlarına dair 10 adet sahte iskân belgesi (yapı kullanım izni) davasında Mülkiye Başmüfettişi iskânların tekrardan düzenlenmesini istedi.

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 17.08.2020 10:48:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Eski CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ ve yurttaşların, “Mashattan” konutlarıyla alakalı “yapı kullanma izin-iskân belgesi” hakkında yaptıkları suç duyurusundan sonra dönemin Şişli Belediye Başkanlığı İmar Komisyonu Başkanı Cemil Vasken Barın ve kontrol mühendisi Faruk Akar hakkında, “Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği” suçundan yargılanmış oldukları davada yeni gelişmeler yaşandı.

Davaya konu iddianamede Adli Tıp Kurumu’nun, “Şüphelilerin belediye kayıtlarında olmayan 10 adet iskân belgesini kendileri imzalayıp diğer imzaların başkaları tarafından atılması neticesinde sahte oluşturulan iskân belgelerini düzenledikleri, atılı suçu işledikleri tüm evrak kapsamında anlaşılmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Cemil Vasken Barın’ın “suça karşı kastının olmadığı” gerekçesiyle beraatına, Faruk Akar’ın resmi belgede “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 ay hapis cezası vererek, iyi hali göz önünde bulundurup hapis cezası 5 aya kadar indirilip hükmün açıklanması geri bırakmıştı.

BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Karara itiraz üzerine, Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden 21 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderilen yazıda 10 adet ıslak imzalı iskân belgesinin soruşturma kapsamında yollandığı bugüne kadar ilçe belediyesine bilgilendirme yapılmadığı ve belgelerin iade edilmediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre yazıda, ilçe belediyesine gönderilen Mülkiye Başmüfettişi’nin inceleme raporunun sonuç bölümüne de yer verildi.

Rapor netice bölümünde, “Şişli Belediyesi’nin düzenlenen Yapı Kullanma İzin Belgeleri’nin mevzuata uygun düzenlenmediği, mevzuata uygun düzenlenmemesi ve belgeleri düzenleyenler hakkında mahkeme sürecinin devam etmesi sebebi ile bu belgelerin Sarıyer Belediyesi’nce geçerli adledilmediği, mevzuata uygun olarak düzenlenmeyen yapı kullanma izin belgelerinin iptal edilmesi, kazanılmış haklar da göz önünde bulundurularak tekrardan düzenlenmesi gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır.”

Yazının sonunda ilgili inceleme raporu doğrultusunda gereğinin yapılarak sonucu valiliğe gönderilmesi istendiği ve yapılan soruşturma kapsamında yollanan 10 adet iskân belgesinin iadesi istendi.

KAYNAK: Gelecek Gündem

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732