DESTEK VAR REKLAM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, yaklaşık 177 bin aileye İstanbulkart aracılığıyla market yardım yaptıklarını açıkladı. Saltık, verilen desteklerin hiçbir şekilde aleni bir yöntemle gerçekleşmediğini söyledi.

Gündem Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 28.01.2020 18:21:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, İstanbul’da, Sosyal Hizmetler ekiplerince ekonomik açıdan kötü durumda olduğu tespit edilen 176 bin 644 aileye ayda 200 TL’ye varan yardımlar yapıldığına dikkat çekti.

EKMEK YARDIMI

Destekte bulunulan aileler, İstanbulkartları’na yapılan yardımlara ek olarak, günde 3 ekmeği ücretsiz İstanbul Halk Ekmek satış noktalarından temin edebiliyor. Yapılan bu teşvikle beraber aileler, ayda ortalama 68 TL’lik ekmek ücretinden tasarruf ediyor. Ayrıca, yardımı alan aileler, ayda 8 bebe bisküvisi paketlerini de İstanbul Halk Ekmek satış noktalarından ücretsiz alabiliyor.

YAYGIN MARKETLER

Saltık, alışveriş yapılması konusunda anlaşma sağladıkları marketlerin, İstanbul içinde hemen hemen her mahallede bulunduklarını söyledi. On marketle anlaşmalı olduklarını bildiren Saltık, açılacak yeni ihale ile bu market sayılarının artacağını sözlerine ekledi. Saltık, anlaşmalı marketleri şöyle sıraladı:

A101, Carrefoursa, Çağrı, Happy Center, KİM, Migros, Onur, Rammar, Şok, İHE.

MEZUNİYET SİSTEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal destek sistemi üzerinde yapılan çalışmalara sürdürdüklerini de söyleyen Saltık, uyguladıkları mezuniyet sistemini şu sözlerle açıkladı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adil, yaratıcı ve yeşil İstanbul hedefine bağlı olarak, şehrimizi eşit haklara erişim konusunda geliştirecek projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Sosyal yardımda bulunduğumuz insanların sayısı ile gurur duymuyoruz. Tam aksine, insanların sosyal yardım sistemi içinden iş bularak, haklarını öğrenerek çıkmalarını hedeflediğimiz altyapısı üzerine çalışıyoruz. Sosyal yardım alan aile sayısının büyüklüğü yerine sosyal yardım almaya ihtiyacı kalmayan ailelerin sayısı ile gurur duyacağımız bir çalışma felsefesini benimsiyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732