DEMOKRAT PARTİ’DEN İDLİB AÇIKLAMASI

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, İdlib’te meydana gelen ve çok sayıda askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrasında açıklamada bulundu. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Arda, Demokrat Parti’nin tüm kurumlarıyla beraber her türlü saldırıya karşı; vatanımızın, milletimizin ve Türk milletinin kutsalı olan Mehmetçiklerimizin kanının yerde kalmaması için gereken desteği vermeye hazır olduğunu belirtti

Yayın: 01 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 01.03.2020 15:21:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

“İdlip şehrinde Türk askerine yönelik gerçekleşen hain saldırıyı şiddetle ve acıyla lanetliyorum. Mehmetçiklerimizi şehit vermiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Başta şehit aileleri olmak üzere; yüreğine ateş düşmüş tüm vatandaşlarımıza ve Türk milletine baş sağlığı dilerim.”

“TSK’nın bölgede bulunma sebebi ne maddi kazanç ne de toprak arzusudur. Türkiye’nin İdlib'de 12 askeri gözlem noktasının kurulma amacı; İdlib’te ateşkesi izlemek ve ateşkesin devamını sağlamaktır. Türk askeri bir kıyım yaşanmasın, mülteci krizi daha da artmasın diye nöbetteydi. Yani Mehmetçiklerimiz orada barışı temin etme ve kendi sınır güvenliğini garanti altına alma amacıyla bulunmaktadır. Bu amaçların haklılığı son derece ortadadır ve bu durum uluslararası hukuka uygundur. Bu yüzden her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu kutsal mücadeleye destek olmalıdır.” diyen Ekrem Eray Arda sözlerine şöyle devam etti;

“Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı başta olmak üzere partimizin tüm kurumlarıyla beraber her türlü saldırıya karşı; vatanımızın, milletimizin ve Türk milletinin kutsalı olan Mehmetçiklerimizin kanının yerde kalmaması için gereken desteği vermeye hazırız.”

“Bunun yanında şehit haberlerine alışmamız, rutin hayatın bir parçasına dönüştürmemiz ihtimal dahilinde bile değildir. Verdiğimiz her şehit geride gözü yaşlı kalan bir ana, bir baba, bir yar demektir. Oğlunu toprağa veren babalar, babasız büyüyen çocuklar demektir. Her ailenin bir ömür unutamayacağı acı demektir. Hepsi anasının kuzusu, evinin direğidir.”

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda yaptığı açıklamada;

“Vatanın evlatları öldükten sonra düşman öğelerini ve komutanları yok etmek, uluslararası politikada adımlar atmak için çok geçtir. Vatanın evlatları, ölümlerinden ders çıkarılmayacak kadar kıymetlidir. Yetki sahiplerinin birinci önceliği “önce vatan” diyerek canını hiçe sayan bu vatan evlatların can güvenliğini korumaktır. Mehmetçik uluslararası siyasetin değişen dengeleri içinde feda edilebilir bir piyon olmamıştır, olmayacaktır.

Ömrü savaşlarda geçmiş bir komutan, ülke lideri olduktan sonra neden “Yurtta barış, Dünya’da Barış!” felsefesiyle hareket eder? Bu soru hakkında herkesin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ömrünü Misak-ı Milli sınırlarında barış içinde yaşayan bir ülke inşa etmek için harcamıştır. Barışın kıymetini en çok savaşı bilen insanlar anlar.

Biz her zaman barışın ve Mehmetçiklerimizin yanındayız ve asla unutanlardan olmayacağız! “Allah Türk Milletini, Türk Devletini ve Türk Ordusunu korusun” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732