Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Gelişen Zeytinburnu’nun Aydınlık Yüzü ‘Sanat’ Oldu”

Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde düzenlenen Selahattin Kara’nın “Sanatın İzinde Bir Yaşam” konulu resim sergisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu’nun son çeyrek asırda hızla kendini toplayarak şehrin güzide ilçelerinden biri haline geldiğini, bu bağlamda ilçenin sanata olan ilgisinin gelişiminde katkılarının yadsınamaz olduğunu belirtti.

Gündem Yayın: 29 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 29.11.2019 21:01:14
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Zeytinburnu Belediyesi’nin Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde düzenlediği “Selahattin Kara; Sanatın İzinde Bir Yaşam” konulu resim sergisinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Eserlerinde İstanbul manzaralarını sanata dönüştürmesiyle gönüllerde müstesna bir yer edinen Selahattin Kaya’ya ülkemiz kültürüne yaptığı katkılar için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytinburnu’nun sanata olan ilgisinin ilçenin gelişiminde çok önemli katkılar sağladığına değindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “MEDENİYETLER KÜLTÜR VE SANAT ÜZERİNE İNŞA EDİLİR”

Zeytinburnu’nun 2. Dünya savaşı sonrasında hızla göç almaya başlayan bir yerleşim bölgesi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göç sürecinin tüm sancılarını, sıkıntılarını yaşayan Zeytinburnu, özellikle son çeyrek asırda hızla kendini toparlayarak şehrin güzide ilçelerinden biri haline gelmiştir. Açılışını yapmakta olduğumuz sergi Zeytinburnu’nun yeni ve aydınlık yüzünün bir işaretidir.Tüm İstanbul’umuzun sanatın her dalında ortaya koydukları eserleriyle taçlandıran sanatçılarımızın her biri başımızın tacıdır. Çünkü medeniyetler diğer unsurların yanı sıra ve hatta onlardan önce kültür, sanat, edebiyat gibi değerler üzerinde yükselir. Resim tarihi insanlığın ilk dönemlerine kadar uzanan kadim bir sanattır. Mağara duvarlarından ilk şehirlerin evlerine, sokaklarına kadar her yerde resim sanatının izlerine rastlıyoruz. Karşınızda İstanbul gibi şehir varsa o resim bir başka anlam kazanır. Bir kez daha ressamımızı ve İstanbul’umuzu bu sergi ile buluşturan Zeytinburnu Belediyemizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN ARISOY: “SURLARIN ÖTESİNDEKİ BÖLGEDEN HAYALLERİN ÖTESİNE…”

Serginin açılışında söz alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da konuşmasında, kültür ve sanatın medeniyetlerin belirleyici ve kalıcı unsurları olduğuna değinerek; “Sur içinde yaşayanlar eskiden Zeytinburnu’nu ‘surların öte yanı’ diye anarmış. Türkiye sanayi tarihinde önemli bir yer tutan bu bölgenin kültür ve sanatla anılması ise eski değildir. Özellikle son yirmi yılda belediyemizin yaptığı yatırımlar, büyük bir kültürel restorasyon hamlesi olan Kültür Vadisi projesi, surların ötesindeki bu bölgeyi hayallerin ötesine taşımıştır. İşte sayısız hatıra barındıran ve bugün sergimize ev sahipliği yapan bina da, bizden önceki nesillerin ortaya koyduğu eserleri ihya etme, gerekirse zamana uygun yeni fonksiyonlar kazandırma ve bize emanet edilen bu şehri sonraki nesillere en güzel biçimde devretme çabamızın bir örneği ve aynı zamanda kültür ve sanata verdiğimiz önemin bir nişanesidir. “ açıklamasında bulundu.

   

SELAHATTİN KARA RETROSPEKTİFİ; “SANATIN İZİNDE BİR YAŞAM”

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde açılan sergi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan Selahattin Kara imzası taşıyor. Ressam Selahattin Kara, farklı dönemlerine değindiği peyzajları, İstanbul kompozisyonlarını, kent ve doğa görünümlerini empresyonist tarzdaki yapmış olduğu çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Çalışmalarını, İstanbul'daki yaşamının her döneminde kendisini etkilemiş olan kent kompozisyonları üzerinden oluşturan Kara, kenti bütün jestleri ve duruşları ile resmedilmiş plan, perspektif ya da farklı açılardan kusursuzca aktarılmış mimari görünümlerle kurguluyor. 1958 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğan Selahattin Kara, İstanbul'un, resim dışında kendisini en çok heyecanlandıran şey olduğunu ifade ediyor. Sanatçının hayran olduğu kadim şehir İstanbul'un sokakları, boğazı ve mimarisi yanında şehrin değişen yüzünü tablolarına ustalıkla yansıtırken kentin katmanlarını boyanın yüzeyde katmanlaşması ile buluşturuyor. Sergi, 20 Ocak 2020 tarihine kadar Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732