Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yıldırım-İmamoğlu ortak yayınıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayınıyla ilgili konuştu. Erdoğan, "Ön hazırlıklar gayet iyi yapıldı. Gerçekten son artık kırılma noktası olan Pazar günü o bir haftaya da çok ciddi bir ışık verecektir" dedi.

Yayın: 14 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 14.06.2019 16:55:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

16 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu ortak yayını ilgili konuşan Erdoğan, "Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıkları iyi bir şekilde yaptılar. Sadece İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. Son bir haftaya da çok ciddi bir ışık verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Öncelikle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları gayet iyi bir şekilde yaptılar. Ve her iki taraf da burada gerek bu buluşmanın veya bu tartışmanın moderatörünü belirlemede her iki görevli arkadaşlar müşterek çalışma yaparak ismi belirlediler ve bir de yayın platformu olarak buranın tamamıyla her yerden ari bir şekilde olacak olması oradan da tabii bütün kim istiyorsa rahatlıkla buradan yayını yapma imkanını yakalayacak. Bu da şunu gösteriyor sadece Türkiye'de İstanbul bunu izlemeyecek, tüm Türkiye'nin bu müzakereyi,tartışmayı inşallah izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbullulara yaşayanlara hitap eden bir yer değil. O akşam burayı izleyenler Sivas'tan Sivaslı bile İstanbul'daki Sivaslı hemşerisini arayıp, inanıyorum ki onunla bu müzakerenin, tartışmanın kendi aralarında onlar da müzakeresini yapacak. Kastamonular aynı şekilde Kastamonu hemşerisini arayacak. Öbür tarafta Tokatlı, Giresunlu, Trabzonlu hepsi birbirini arayıp değerlendirmesini yapacak. Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir, bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak diye inanıyorum. Bunun gerçekten son artık kırılma noktası olan Pazar günü o bir haftaya da çok ciddi bir ışık verecektir diye inanıyorum."

"REJİM SALDIRILARI SÜRDÜRÜRSE SESSİZ KALMAYIZ"

İdlib'deki haretliikle ilgili konuşan Erdoğan, "İdlib'e bizim yaklaşımımız olmasaydı şu andaki durum çok daha farklı gelişirdi. Son olarak bir karara varıldı ve adeta silahların sustuğu bir an oldu. Ama ardından yine bazı arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Sürecin üzerinde bütün ekiplerimiz duruyor. Gözlem kulelerimizden bölgeyi takibe aldık. Yaralılarımız oldu, şehidimiz de oldu. Bunların faturasını karşı tarafa çok ağır ödettik. Rejim gözlem kulelerine bazı saldırıları devam ettirirse bizim sessiz kalmamız mümkün olmaz. Biz burada barışın egemen olmasını istiyoruz. Ölümlerin durmasını istiyoruz" dedi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "Terörle mücadelede en ufak bir tereddüdümüz yok. Birileri konuşuyor. Şu anda bu ülkede bizim bir silahlı kuvvetlerimiz var. Güvenlik zaafı bu yasada olur gibi ifadeler kullananlar var. Bu yasayla ilgili çalışma yaklaşık 1,5-2 yıla varan bir çalışmadır. Talep bize çok daha eski gelen bir taleptir. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732