Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması: O bizim evladımız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Tun Dr. Mahathir Muhammed'e Cumhuriyet Nişanı tevcih etti. Ortak basın toplantısında eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla için "O bizim evladımız. Onu sahiplenmeyeceğiz de, kimi sahipleneceğiz" dedi.

Gündem Yayın: 25 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2019 19:06:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Tun Dr. Mahathir Muhammed'i kabul etti. Ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, iki ülkenin özellikle savunma sanayisi konusunda işbirliği yapacağını duyurdu. Malezya Başbakanı Muhammed de kendisine verilen Cumhuriyet Nişanı'ndan dolayı teşekkür etti.

Soru-cevap kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin Pakistan'la birlikte İslam dünyasına liderlik yapması hakkındaki soruya "Atılması gereken adımlar neyse, bu adımları atacağız" yanıtını verdi.

Muhammed ise aynı soruyu, "Pakistan, Türkiye ve Malezya'nın birlikte davranması önerisinde bulundum" diye cevapladı.

Erdoğan, Rusya'nın Türkiye hakkındaki vize kararı ile ilgili soruya, "Aramızdaki diyaloğun neticesidir" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'den Türkiye'ye gelmesi hakkında da "Her türlü girişimleri yaptık. Mahkumiyet cezası bitmiş oldu. Borcumuz kalmadan, Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Bundan sonraki sürece yönelik, kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde 'Dinlen tatilini yap, Külliye'de bekliyorum. Ziyaretimize gel, ne yapacağımızın kararını ver' dedik. O bizim evladımız. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz" ifadelerini kullandı.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Erdoğan'ın davetine icabetle, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Malezya Başbakanı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, atlı birlikler eşliğinde gelen konuk başbakanı Külliye girişinde karşılamasının ardından iki lider tören alanındaki yerini aldı. İki ülke milli marşlarının 21 pare top atışı eşliğinde çalınmasından sonra Başbakan Mahathir bin Mohamad, tören kıtasını Türkçe "Merhaba asker" diye selamladı. İki ülke heyetlerinin taktimi sonrasında liderler Türkiye ve Malezya bayraklarının bulunduğu merdivenlerde gazetecilere poz verdi.

Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından liderler Cumhuriyet Nişanı tevcihi ve ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732