Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı başladı. Toplantıda 65 yaş üzerinin ve 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilmesi ile LGS ve YKS sınav tarihlerinin belirlenmesi hususu masada olacak. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçecek.

Gündem Yayın: 04 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 04.05.2020 16:21:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde 6. kez video konferansla gerçekleşen kabine toplantısı saat 15.10'da başladı. Erdoğan'ın, Kabine toplantısının ardından açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav tarihleri ve koronavirüs salgını sonrası normalleşme planı ele alınıyor.

BAKANLAR SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kritik toplantıda salgınla mücadeleye ilişkin sunumlar yapacak.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kabine'de merakla beklenen 20 yaş altına ve 65 yaş üstündeki vatandaşların belli gün ve saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesine dönük talep de değerlendirilecek. Bilim Kurulu, çoğunluk kararıyla buna sıcak bakıyor. 65 yaş üzeri vatandaşların egzersiz yapmasının önemine dikkat çekilirken, toplantıdan hafta sonları için birkaç saatlik sokağa çıkma kararının çıkması bekleniyor.

19 MAYIS VE RAMAZAN BAYRAMI

Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Ramazan Bayramı için 4'er günlük sokağa çıkma kısıtlaması masaya yatırılacak.

31 ŞEHİR İÇİN SEYAHAT KISITLAMASI

30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan seyahat kısıtlaması, bu gece yarısına kadar uzatıldı. Kısıtlamanın devam edip etmeyeceği toplantıda belli olacak.

YKS VE LGS TARİHLERİ

Masadaki bir diğer konu ise milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS ve YKS'nin tarihleri olacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, liselere giriş sınavı (LGS) tarihiyle ilgili bugünkü Bakanlar Kurulu'nu işaret etmişti.

Salgın nedeniyle 25-26 Temmuz'a ertelenen üniversite giriş sınavı YKS'nin ise yeniden öne çekilebileceği gündeme geldi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı başladı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732