Continental Mississippi’deki yeni lastik fabrikasını törenle açtı

Törene Mississippi Eyalet Valisi Phil Bryant ve Continental Yönetim Kurulu Üyesi Christian Koetz katıldı. Toplam değeri 1,4 milyar dolar olan yatırım 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Proje, Continental Lastik Bölümü’nün “Vizyon 2025” büyüme stratejisi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Dünya Yayın: 18 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2019 12:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Hannover/Clinton, 17 Ekim 2019. Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, önemli bir dönüm noktası olan ABD’nin Mississippi eyaletindeki Clinton şehri yakınlarındaki yeni lastik fabrikasının açılışı büyük bir törenle gerçekleştirildi. 2016 yılında başlayan inşaat süreci, bu törenle sona erdi. Etkinliğe, devlet görevlileri ve yerel yetkililer, topluluk üyeleri, müşteriler ve tedarikçiler dâhil yaklaşık 300 konuk ve 250 Continental çalışanı katıldı.

Yeni tesis, ABD’nin Mississippi eyaletinin başkenti Jackson yakınlarındaki Clinton’da, 1.000 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. Yaklaşık 1,4 milyar dolar tutarında yatırım yapan Continental, önümüzdeki on yıl içinde tam kapasiteye ulaştığında tesiste 2 bin 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. ABD pazarı için kamyon ve otobüs lastikleri üretecek olan tesis, 2020 yılının başlarında üretime geçecek.

Fotoğraf açıklaması yok.

Continental Yönetim Kurulu üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Christian Koetz, “Yeni lastik fabrikamızın tamamlanması, Continental lastikleri için ‘Vision 2025’ uzun vadeli global büyüme stratejimizde büyük bir adımı simgeliyor. Bu stratejinin önemli bir parçası olan Mississippi, Amerika bölgesinde lastik ticaretini geliştirmemiz için en iyi seçenekleri sunuyor. Burada, Clinton’daki harika ekibimizle birlikte büyümeyi planlıyoruz ve katılan tüm paydaşlarımızdan aldığımız güçlü destek için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Ticari araç lastikleri dâhil, premium lastik üreticisi olan Continental, yeni kamyon ve otobüs lastiklerinin yanı sıra lastik kaplamaları segmentinde müşteri taleplerinin son 10 yılda dünya genelinde arttığını gördü. Bu büyüme, şirketin Mississippi’deki yeni Clinton tesisi ile ABD’de üretim kapasitesini artırmasını sağladı.

Amerika Ticari Araç Lastikleri Başkan Yardımcısı Paul Williams ise açıklamasında şunları söyledi: “Bu, Continental’in kamyon lastiklerine özel dünyadaki ilk fabrikası. İşimizin bu alanında muazzam bir büyüme gördük ve bu üretim tesisinin eklenmesi, müşteri siparişlerini karşılamaya devam etmemize yardımcı olacak. Mississippi eyaleti, Hinds bölgesi ve Clinton kenti, yıllar boyunca mükemmel işler çıkaracak olan bu tesisi kurmamıza yardımcı olan seçkin ortaklardı.”

Continental, Mississippi’deki Clinton tesisinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’ndeki lastik ticaretini büyütmek için üretim, teknoloji, tesis ve ürün geliştirme alanına 2006 yılından bu yana yaklaşık 2,5 milyar dolar yatırım yaptı. Şirketin Illinois, Mt. Vernon ve Güney Carolina, Sumter lastik fabrikaları bu rakama dâhil. Bu tür yatırımlar, Continental lastiklerinin uzun vadeli 2025 Vizyonu stratejisi kapsamında gerçekleşiyor. Ayrıca Continental, şirketin Almanya Hannover yakınlarındaki Contidrom Test Pistinde Otomatik Indoor Fren Analizi projesi, ABD'nin Teksas Uvalde kentinde yeni test merkezi ve Almanya, Korbach'da Yüksek Performans Teknoloji Merkezi gibi çeşitli yatırımlarına devam ediyor.

Continental hakkında:

Continental, insanların ve ürünlerinin sürdürülebilir ve bağlantılı mobilitesi için öncü teknolojiler ve hizmetler geliştiriyor. 1871'de kurulan teknoloji şirketi; araçlar, makineler, trafik ve ulaşım için güvenli, verimli, akıllı ve ekonomik çözümler sunuyor. 2018 yılında 44,4 milyar Euro'luk ciro elde eden Continental, 60 ülkede 244 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Lastik Bölümü hakkında:

Continental Lastik Bölümü, dünya çapında 24 üretim ve geliştirme merkezine sahiptir. Yaklaşık 54 bin çalışanıyla lider lastik üreticilerinden biri olan bu bölüm, 2018 yılında 11,4 milyar Euro'luk satış gerçekleştirdi. Continental lastik üretiminde teknoloji liderleri arasında yer alıyor ve binek otomobiller, ticari araçlar ve iki tekerlekli araçlar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Ar-Ge'ye yapılan sürekli yatırım sayesinde Continental; güvenli, uygun maliyetli ve ekolojik açıdan verimli bir hareketliliğe büyük katkı sağlamaktadır. Lastik bölümünün portföyü, lastik ticareti ve filo uygulamaları için hizmetler ile ticari araç lastikleri için dijital yönetim sistemlerini içerir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732