CHP'de Özgür Bakış!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Canan Kaftancıoğlu' CHP'yi karıştıran "Mustafa Kemal" sözleri ile canlı yayında soruldu. Kılıçdaroğlu soruyu "Özellikle belli medya grubun çok öne çıkarmasını anlamış değilim" diyerek cevapladı.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 17:02:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrasında basın mensupların sorularını cevapladı.

Televizyon kanalların da canlı yayında verdiği basın toplantısında Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu'nun bir konuşmasında "Atatürk"ü geçirmeden "Mustafa Kemal" demesi soruldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu soruya " Türkiye'de milyonlarca çöp konteynerlerinden geçinirken özellikle belli bir medya grubunun çok öne çıkarmasını anlamış değilim."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir gazeteci "Son birkaç gündür İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ile alakalı sözleri tartışılıyor.

Cumhuriyet Halk Partili bazı milletvekillerinden tepkiler söz konusu. Sizin bu açıklamaya yaklaşımınız nedir, ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ORTAK DEĞERDİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu soruya "Dün bu konuda basın toplantısı yapan genel başkan yardımcımız gerekli açıklamayı yaptı.

Benim merak ettiğim nokta şu: Türkiye'de milyonlarca çöp konteynerlerinden geçinirken özellikle belli bir medya grubunun çok öne çıkarmasını anlamış değilim.

Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayanların ortak değeridir. Biz böyle görüyoruz."

DÜN NE DENMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salısı dün şu ifadeleri kullanmıştı "Cumhuriyet Halk Partisinde Atatürk ile sorunu olan, Atatürk düşmanı olan, Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk tartışmaları içinde bulunan hiç kimse olmaz.

Olmaması çok normaldir çünkü burası Atatürk'ün kurduğu partidir.

NE OLMUŞTU?

9 Eylül'de 97. yaşını kutlayan CHP'de İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı bir etkinlikte "Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği" başlıklı konuşma yaptı.

Kaftancıoğlu, 1,5 saat süren konuşmasında 3 defa Atatürk'e atfen "Gazi Mustafa Kemal" ismini kullandı. Bu durum toplantıda olan tecrübeli siyasetçi Uluç Gürkan'ın da dikkatini çekti ve tepki gösterdi.

Daha sonra bu yaşananları Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, köşesinde aktarınca olay açığa çıktı ve tüm tepkileri çekti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732