Cemal Reşit Rey Konser Salonu Kadınlar Günü Konserleri

CRR’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel iki konser düzenlenecek. 7 Mart’taki ilk konserde CRR Senfoni Orkestrası’nı, Fransız kadın şef Laurence Equilbey yönetecek. Konserde, pek çok yarışmada ödül alan piyanist Anna Genuishene; F. Mendelson, C. Schumann ve L. Farrenc’in eserlerini seslendirecek.

Yaşam Yayın: 04 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 04.03.2020 01:08:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

“ Osmanlı’dan Günümüze Kadın Bestekarlar’’ konseri

Ertesi gün, “ Osmanlı’dan Günümüze Kadın Bestekarlar’’ konseri gerçekleştirilecek. Adile Sultan’dan Melahat Pars’a uzanan geniş yelpazede kadın bestekârlarımızın eserleri, üç değerli solist Dilek Türkan, Çiğdem Yarkın ve Gül Yazıcı’nın yorumuyla yeniden hayat bulacak. Konser öncesi “Osmanlı’da kadın hareketi’’ başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde, siyaset bilimci Prof. Dr. Serpil Sancar ve siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fatmagül Berktay konuşmacı olarak yer alacak.

 

7 Mart Cumartesi

Saat: 20.00

CRR Senfoni Orkestrası

Şef: Laurence Equilbey

Piyano: Anna Genuishene

   

 

8 Mart Pazar

19.00: Panel “Osmanlı’da Kadın Hareketi”

Modaretör: Demet Cengiz

Konuşmacılar: Serpil Sanca, Fatmagül Berktay

20.00: “Osmanlı’dan Günümüze Kadın Bestekarlar”

Solistler: Dilek Türkan, Çiğdem Yarkın, Gül Yazıcı

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732