Bozkırın Tezenesi, 7. Ölüm Yıl Dönümünde Kartal’da Anıldı

Zahidem”, “Neredesin Sen”, “Yalan Dünya” gibi unutulmaz türkülerin yaratıcısı ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 7. ölüm yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik ile anıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında araştırmacı-yazar Ahmet Özdemir, ozanın yaşamı ve türküleri hakkında bilgiler verdi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Tatlıtürk ise ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen Ertaş’ın her biri anlam yüklü türkülerini seslendirdi.

Kültür Yayın: 26 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.09.2019 13:47:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Türk Halk Müziği'ne ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak adını altın harflerle yazdıran ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 7'nci yılında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları İmam Aydın ve Cengiz Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Yöneticisi Süleyman Ülger, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi Başkanı Kemal Aslan ve Kartal Belediye Meclisi üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık, gece ve iç mekan

Salonun tamamen dolduğu anma programında Ertaş’ın yaşamı ve sanat hayatı ile ilgili bilgiler aktarıldı ve usta ozan, türküleriyle hatırlandı. Ertaş’ın çocukluğundan başlayarak yaşadığı ortamı ve geçirdiği evreleri aktaran araştırmacı-yazar Ahmet Özdemir, ünlü ozanın; her biri dillere pelesenk olmuş türkülerin nasıl ortaya çıktığını da anlattı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Tatlıtürk ise Neşet Ertaş'ın seslendirdiği "Veda", "Yalan Dünya", "Gariban Dünyada Yüzü Gülmez" gibi unutulmayan türküleri, sazıyla tekrar hatırlattı. Anmaya katılanların da sık sık eşlik ettiği türkülerin yanı sıra; Neşet Ertaş’ın yaşamından kareler de türkü sözleriyle birlikte sahnede bulunan perdeye yansıtıldı. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Kendisine verilen devlet sanatçısı unvanını reddeden; ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin verdiği nişanı kabul eden merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın anıldığı gecede, ünlü ozanın pek çok eseri seslendirildi. Yaşadığı dönemde UNESCO  tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Neşet Ertaş’ın eserleri ile anıldığı programın sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı İmam Aydın sahneye çıktı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına araştırmacı-yazar Ahmet Özdemir ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Tatlıtürk’e Neşet Ertaş’ı anma programına katkılarından dolayı çiçek takdim eden Başkan Yardımcısı Aydın şöyle konuştu: “Programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şunu belirtmek isterim ki dünya yaşadıkça, Neşet Ertaş’lar yaşayacaktır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Onun şu sözünü hiç unutmuyorum. Neşet Ertaş’ı bir konser için Almanya’dan davet etmişler. Hınca hınç dolu bir stadyum… Neşet Ertaş bunu görünce şunu söylüyor,  – Burada bir eksiklik var. Bizim abdallar burada yok. Onların muhakkak parası yoktur, bir bakın, stadyumun dışındadırlar – Hakikaten gidip bakıyorlar ki stadyumun dışında hemşerileri bekliyor. Onları Ertaş’ın isteği üzerine içeri alıyorlar. Gerçekten çok güzel bir program oldu. Hepinize Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına şükranlarımı sunuyorum.”

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık, gece ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Abdullah Çimen dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732