Bordo-Mavililer, Lewis Baker'ın 1 Yıllığına Kiraladı

Trabzonspor, Chelsea'den transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, Lewis Baker'ın 1 yıllığına kiralandığını söylerken, oyuncuya yıllık 700 bin euro maaş verileceği söylendi.

Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 19:12:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Trabzonspor, kadrosuna İngiltere'den önemli takviye gerçekleştirdi. Bordo mavili ekip, Chelsea'de ter döken Lewis Baker ile kiralık olarak anlaşma sağladı.

Kulüp, İngiliz futbolcuyla 1 yıllık sözleşme imzalandığını maaş olarak da yıllık 700 bin euro verileceğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.KAP açıklamasında "Profesyonel futbolcu Lewis Renard Baker'in kulübümüze transferi konusunda İngiltere'nin Chelsea Kulübüyle anlaşma sağlanmış ve oyuncuyla 1 yıllık anlaşma yapılmıştır.

Anlaşmaya göre oyuncuya; 2020/21 futbol sezonu için 700.000 euro garanti ücret ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuyla olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, 70.000 euro ödenecektir."

GEÇEN SEZONU DÜSSELDORF FORMASIYLA TAMAMLADI

Baker geçen sezonu Bundesliga'da Fortuna Düsseldorf formasıyla tamamladı. Baker, Chelsea'nin devamlı kiralık gönderdiği futbolcu olarak göze çarpıyor. Geçen sezonu Bundesliga'da geçiren 25 yaşındaki Baker, bir önceki sezon Leeds United, ondan önceki sezon ise Middlesbrough formalarını terletti.

Baker'in en iyi performans gösterdiği takım ise Hollanda ekibi Vitesse ile oldu. İngiliz futbolcu 2 sezon terlettiği Vitesse formasıyla 73 maça çıktı ve 20 gol, 11 asistlik performans gösterdi.

ALT YAŞ MİLLİ TAKIMLARIYLA 45 MAÇA ÇIKTI

İngiltere alt yaş milli takımlarında farklı kategorilerde formasını 45 defa giyen Baker, 19 defa da fileleri havalandırdı. Trabzonspor'un teknik direktörü Eddie Newton'ın Chelsea'de görev almış olduğu dönemde kiralık oyunculardan sorumlu antrenörü olması ve Baker 'i iyi tanıması da transferde önemli rol oynadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732