Binali Yıldırım'dan, Uğur Dündar'ın ortak yayında moderatörlük yapmayacağı kararı sonrası ilk yorum

AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile katılacağı programın moderatörlüğünü yapmayacağını duyuran Uğur Dündar'ın kararına ilişkin "Uğur Bey'in kararına üzüldüm. O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda "birilerinin" baskısı etkili olmamıştır." dedi.

Siyaset Yayın: 09 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 09.06.2019 16:20:37
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Gazeteci Uğur DündarEkrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın canlı yayın buluşması için kendisini tercih etmesiyle ilgili twitter üzerinden açıklama yaparak moderatörlük yapmama yönünde karar aldığını duyurdu. Dündar'ın bu kararı sonrası AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım'dan da sosyal medya üzerinden bir değerlendirme geldi.

 

Uğur Dündar, CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın canlı yayın için kendisini tercih etmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum." dedi.

"UMARIM KARARDA, 'BİRİLERİNİN' BASKISI ETKİLİ OLMAMIŞTIR"

Gazeteci Dündar'ın canlı yayın buluşması için moderatörlük yapmama yönünde aldığı kararına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yapan Binali Yıldırım "Uğur Bey'in kararına üzüldüm. "Adaylar ve demokrasi zarar görür" diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda "birilerinin" baskısı etkili olmamıştır." ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR NE DEMİŞTİ?

Ortak yayınla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, şunları kaydetti:

"Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn.B.Yıldırım ve Sn.E. İmamoğlu'nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur.

Halkımızın yıllardır Türkiye'nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum.

Kendime ve toplumuma karşı duyduğum sorumlulun bilinciyle, bu açık oturumda adaletin terazisini milim saptırmayacağıma ve geçmiştekilerde olduğu gibi, her iki tarafın da yayın sonrasında teşekkürleriyle karşılaşacağıma en ufak şüphem yoktur. Bunlarla birlikte moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum."

 

Binali Yıldırım'dan, Uğur Dündar'ın ortak yayında moderatörlük yapmayacağı kararı sonrası ilk yorum

Uğur Dündar, İmamoğlu ile Yıldırım'ın ortak yayınıyla ilgili konuştu: Moderatörlük yapmama kararı aldım

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732