Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde Eğitim Yılı Başlıyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, ilçede yaşayan 5 – 25 yaş arası çocuk ve gençlerin, hem sosyal gelişimlerine, hem el becerilerinin gelişimine hem de eğitimlerine katkı amacıyla hizmete aldığı Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde yeni eğitim yılı başlıyor.

Yayın: 01 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 01.10.2019 13:17:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İlçedeki çocukların ve gençlerin enerjilerini, becerilerini doğru yönde kullanmalarına olanak sağlayan ve böylelikle yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanıyan Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nin eğitim yılının başlamasıyla ilgili olarak 13 Ekim tarihinde saat 14:00’de Yeşilpınar Bilgi Evi’nin bulunduğu Şerife Bacı Parkı’nda bir tören düzenlenecek.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla düzenlenecek törenle başlayacak eğitimlerde, çocukların ve gençlerin kadim değerlerle olan ilişkilerini yeniden tesis etmeleri de sağlanıyor.

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde verilen eğitimlerin en önemli özelliği, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, yeteneğine, hedefine öncelik verilmesi. Örgün eğitimi destekleyici hizmetlerle 5-25 yaş arasındaki hedef kitlenin kişilik ve yetenek gelişimine odaklanılıyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve çocuk

11 BİLGİ EVİ, 5 GENÇLİK MERKEZİ, 3 BİLİŞİM AKADEMİSİ ve 2 SPOR KOMPLEKSİ

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 11 Bilgi Evi ve 5 Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 16 merkezde eğitim veriliyor.

Ayrıca müdürlüğe bağlı hizmet veren merkezler arasında 2 spor kompleksi, 5 Hanımlar Spor Salonu ve 4 Hanımlar Okul Salonu ile 11 merkez de bulunuyor.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

Bilgi evleri, gençlik merkezleri,

Bilgi Evleri

1. Akşemsettin Bilgi Evi

2. Alibeyköy Bilgi Evi

3. Düğmeciler Bilgi Evi

4. Karadolap Bilgi Evi

5. Kemerburgaz Bilgi Evi

6. Nişanca Bilgi Evi

7. Silahtarağa Bilgi Evi

8. Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi

9. Güzeltepe Bilgi Evi

10. Yeşilpınar Bilgi Evi

11. Pirinççi Bilgi Evi

Gençlik Merkezleri

1. Eyüpsultan Gençlik Merkezi

2. Yeşilpınar Gençlik Merkezi

3. Güzeltepe Gençlik Merkezi

4. Pirinççi Gençlik Merkezi

5. Simurg Dil Evi

Bilişim Akademi

1. Drone Okulu

2. Robot Okulu

3. Ali Kuşçu Uzay Evi

Spor Tesisleri

1. Alibeyköy Spor Kompleksi

2. Şehit Osman Yumuk Spor Kompleksi

KAÇINCI SINIFLARA EĞİTİM VERİLİYOR?

Evde değerler eğitiminden 1-5’inci sınıflar yararlanırken bilgi evlerinden 4-8’inci, gençlik merkezlerinden 9-12’inci sınıflar faydalanabiliyor.

63 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Eyüpsultan Belediyesi bilgi evleri, gençlik merkezleri ve spor komplekslerinde şimdiye kadar 63 bin 741 öğrenciye eğitim verildi.

YENİ DÖNEMDE YÜKSEK ORANDA TALEP VAR

Yeni eğitim yılında da bilgi evleri, gençlik merkezleri, Bilişim Akademi, Dil Evi ve Ali Kuşçu Uzay Evi ve spor komplekslerindeki eğitimlere katılım için çok sayıda başvuru yapıldı.

Gençlik merkezlerine bin 532 kişi, bilgi evlerine 3 bin 541 kişi, Bilişim Akademi’ye 258 kişi, Dil Evi’ne 221 kişi, Ali Kuşçu Uzay Evi’ne ise 48 kişi başvuruda bulundu.

Ayrıca spor komplekslerinde halen bin 200 kişiye hizmet veriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732