Bilgi evi öğrencilerinden ESER’li öğrencilere sürpriz ziyaret

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evleri, engelli kardeşlerini unutmadı. Öğrenciler Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) öğrencilerine yaptıkları sürpriz ziyaretle engelli çocukların yüzünü güldürdü

Yayın: 17 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 17.11.2019 22:58:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
“OTİZMİN FARKINDAYIZ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”  
Son günlerde yaşanan engellilere yönelik ayrıştırıcı tutum karşısında bilgi evi öğrencileri duyarsız kalmadı ve engelli kardeşlerini kapıda karşılayarak onlara sürpriz yaptı. ESER kapısını balonlarla süsleyen bilgi evi öğrencileri, özel kardeşlerini “otizmin farkındayız kardeşlerimizin yanındayız.” Pankartı açarak alkışlar eşliğinde karşıladı. Daha sonra öğrenciler, bilgi evi öğretmenleriyle birlikte ESER bahçesinde muhteşem bir müzik ziyafeti verdi.
Şarkıların söylendiği etkinlikte öğrenciler doyasıya dans edip eğlendi.

 “BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN DA EĞİTİM HAKKI VAR”  

Etkinliğe katılan velilerden Derya Sağlam, Eyüpsultan Belediyesi’nin engelli çocuklar için çok güzel faaliyetler yaptığını ifade ederek şunları söyledi:   “ 4 yıldır ESER’e geliyoruz. Aksaray’da yaşanan kötü hadise karşısında da bizler güçlü durmalıyız. Güçlü anneleriz. Bizim  çocuklarımız melek, onların hiçbir suçu günahı yok. Diğer çocukların olduğu gibi bizim çocuklarımızın da eğitim hakkı var. Belediye Başkanımız Deniz Köken’e de bizlere böyle imkanlar sağladığı için ayrıca teşekkür ediyoruz.”

  Etkinliğe katılan bilgi evi öğrencileri, özel kardeşlerine moral vermek için geldiklerini ve onları çok sevdiklerini söylediler. Onlarla oyun oynayıp şarkı söyleyen çocuklar, oldukça güzel vakit geçirdi. Üzüntülerini mutluluğa çevirmek için geldiklerini ifade eden öğrenciler, engelli arkadaşlarını mutlu etmenin sevincini yaşadı.
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732