BEYKOZ BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETTE ÇIĞIR AÇTI

Beykoz Belediyesin'den tüm belediyelere örnek olacak bir davranış; Sosyal yardım'da yeni bir boyut kazandırdı.Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi ailelere evde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşları Beykoz gezisi yaptırıyor.

Yayın: 12 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 12.11.2019 02:49:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Beykoz Belediyesi Sosyal belediyecilik uygulaması beykozlu dargelirli aileleri, yaşlıları ve hasta vatandaşlara kendilerini özel htiriyor.

Sosyal hizmet görevlileri eşliğinde gezi

Beykoz’da yalnız yaşayan ve tek başına dışarı çıkamayan yaşlılara ziyaret ve gezi hizmeti de sunuluyor. Sosyal hizmet görevlileri eşliğinde araçla evlerinden alınan yaşlılar gezip görmek istedikleri yerlere götürülüyor. 

Yaşlıların çoğu hayatları boyunca hiç görmedikleri mesire, park ve sosyal mekânları tercih ederken bazıları da eş ve çocuklarının mezarlarına gitmek istiyor. 

Çay ve yemek ikramıyla ağırlanan yaşlılar hoş sohbetin eşlik ettiği güzel bir günün ardından evlerine bırakılıyor. 

Evde temizlik hizmeti

Beykoz’da yaşlılık, fiziksel güçsüzlük, sağlık sorunları ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizliğini yapamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi kimselere düzenli olarak evde temizlik hizmeti sağlanıyor. 

Yaşlıların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla verilen hizmet kapsamında 187 ev düzenli ziyaret ediliyor, belediye ekipleri tarafından baştan ayağa tertemiz yapılıyor.     

Beykoz Belediyesi nin  kurduğu Aş evi  her gün ihtiyaç sahibi 368 kişiye ulaşıyor. 

Aşevi’nin mutfağında özenle pişen 4 çeşit yemek, öğlen ve akşam öğünü olarak hazırlanarak merkezden en uzağa kadar evlere teslim ediliyor. Yaşlıların kapısını çalan ekipler vatandaşlara başka  ihtiyaçları da olup olmadığını soruyor. 

Evde sağlık hizmeti

‘Evde Sağlık Hizmeti’ veren uzman sağlık ekipleri ise her gün araçlarla yola çıkarak yaşlı insanlara hizmet veriyor. 

Yatağa bağımlı, engelli veya kronik hastalığı olan yaşlılara doktor reçeteleri doğrultusunda enjeksiyon, serum,  sonda uygulaması, pansuman gibi tıbbi uygulamalar yapılıyor.  

Yaşlılar böylelikle evlerinden dışarı çıkmadan kolayca sağlık hizmeti alabiliyor.  

Evlerinden dışarı çıkamayacak durumda olanlar da evlerinde ziyaret ediliyor. 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732