"Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması"nda Ödüller Sahiplerine Kavuştu

Beykoz’un tarihi mekânlarının, doğa ve insan manzaralarının fotoğraf sanatıyla gözler önüne serildiği “Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması”nda ödüller törenle sahiplerine kavuştu.

Yayın: 23 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.02.2020 17:29:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Beykoz Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle 112 bin TL ödüllü olarak açılan yarışmaya 703 yerli ve 2 yabancı olmak üzere toplam 705 katılımcı 4 bin 754 fotoğrafla başvurdu.

 

İstanbul’un en köklü ilçeleri arasında yer alan Beykoz’un tanıtımı ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen organizasyonla ilçenin fotoğraf sanatı açısından cazip hale gelmesi de amaçlandı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışı ve ödül törenineBeykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, seçici kurulda yer alan fotoğraf ustaları, yarışmacılar ve ilçe sakinleri katıldı.

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektifinden ilçenin doğal ve tarihi birikimine dikkat çeken yarışmanın “Foto Öykü” Kategorisi’nde birinciliği Caner Başer, ikinciliği Kemal Özkılıç, üçüncülüğü ise Emrah Ildız kazandı. “Serbest” Kategoride birinci Neşe Arı, ikinci Ömer Kara, üçüncü ise Kahraman Turan oldu.

Beykoz’u en iyi anlatan fotoğrafların sahiplerine ödülleri Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın jüride yer alan fotoğraf ustaları tarafından verildi.Ödül töreni öncesinde Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Yarışmanın “Foto Öykü Kategorisi”nde birinciye 10.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL nakit ödül verdi. “Serbest Kategorisi”nde birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü 3.000 TL aldı. Özel ödüller, mansiyon ve sergileme ödülleriyle birlikte toplam 112 bin TL verildi.

Başkan Murat Aydın: “Bugünün Beykoz’unu Geleceğe Aktarmak İstedik”

Törende konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Tarihi olaylara dair kitaplarda sayfalar dolusu yazılar yer alır. Fotoğraf ise tek bir kareyle her şeyi anlatabilir. Biz bu yarışmayla Beykoz’un bugününü geleceğe aktarmayı amaçladık. Yarışma için ilçenin binlerce fotoğrafı çekildi. Yarışmaya katılarak Beykoz’un kültürüne, tanıtımına, kalkınmasına, mutluluğuna katkı sunan herkesi kutluyor, başta jüri üyelerimiz ve sanatçılarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.”

Ödüllerin takdiminin ardından, ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu “Çanakkale’den Afrin’e Şehit Mektupları” adlı duygu yüklü bir resital verdi.

Sergi 28 Şubat’a Kadar Açık

Beykoz Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması “Foto Öykü Kategorisi Sergisi” 22 Şubat -28 Şubat 2020 tarihleri arasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, “Serbest Kategori Sergisi” ise yine aynı tarihler arasında Beykoz Belediyesi Girişi Sergi Alanı’nda ziyaret edilebilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732