BEŞİKTAŞ JK VE BJK KABATAŞ VAKFI’NDAN PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU TIP BİLİMİNE EMEK BURSU

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını BJK Kabataş Eğitim Vakfı’nı, sağlık çalışanlarının çocukları ve öğretmenler için bir araya getirdi. BJK Kabataş Vakfı tarafından verilen ve Tıp Fakültesi öğrencilerini kapsayan tüm bursların “Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Tıp Bilimine Emek Bursu” adı altında toplanarak sayılarının artırılmasına karar verildi.

Eğitim Yayın: 04 Nisan 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.04.2020 01:01:18
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

BJK KABATAŞ VAKFI tarafından desteklenen eğitim bursu kapsamında; virüs salgınında hayatını kaybeden 10 sağlık emekçisinin çocuklarının BJK KABATAŞ VAKFI OKULLARI’NDA anaokulundan lise kademesine kadar tüm eğitim giderleri vakıf tarafından karşılanacak. Yine virüs ile mücadele kapsamında Öğretmenlik Mesleğine saygının bir vefası olarak Kabataş Erkek Lisesi bünyesinde öğretmenlik yapan tüm öğretmenlerin çocuklarının eğitimi de anaokulundan liseye kadar BJK KABATAŞ VAKFI OKULLARI’NDA vakıf tarafından karşılanacak.

Çebi: “Sağlık ve eğitim alanlarında ilk olan bu örneğin ülkemizde tüm vakıflarımızın duyarlılığı ile büyüyeceğine inancım tamdır.”

BEŞİKTAŞ JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada Beşiktaş’ın ülkenin her zor gününde elini taşın altına koyan bir camia olduğunu söyledi. Yaşadığımız zor günlerde eğitimin öneminin ortada olduğunu vurgulayan Çebi sözlerine şöyle devam etti: “BJK Kabataş Vakfı Okulları olarak bu zor gününde bizler için hayatlarını kaybeden sağlık emekçilerinin canlarını da biz kendi imkanımız nispetinde okullarımızda evladımız olarak görmek arzusundayız. Sağlıkçılarımızın bu dönemde ortaya koyduğu emeğin karşılığı hiçbir şekilde ödenemez. Bu emeğin simgesi haline gelen Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’na Allah’tan rahmet dilerken evladı emanetimizdir ve ailesi ile birlikte bu fonu tıp öğrencilerinin en faydalandığı vakıf fonu yapmaya gayret edeceğiz. BJK Kabataş Vakfı olarak bu anlamda öğretmenlik mesleğine saygımızın bir sembolü olarak Kabataş Erkek Lisesi’nde görev yapan öğretmenlerin evlatlarını da kendi evlatlarımızdan ayırmamayı düşündük. Sağlık ve eğitim alanlarında ilk olan bu örneğin ülkemizde tüm vakıflarımızın duyarlılığı ile büyüyeceğine inancım tamdır. Bu zor günlerde ülke ve aile olmak, bu sahiplenme duygusundan geçer inancındayız.”

BJK ve Kabataş Camialarının en önemli değerinin böyle kötü günlerde gösterdiği kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusunda hayat bulduğunu söyleyen Çebi,  “100 yılı aşkın geleneğimizde karşılaşılan tüm zorlu süreçlerin üstesinden bu şekilde gelindiğine şahit olduk. Tarihimizden aldığımız bu bayrak yarışında, birlikte kurmuş olduğumuz BJK Kabataş Vakfı çatısı altında bu geleneği yaşatarak her türlü güçlüğün üstesinden gelmek adına üzerimize düşen her vazifeyi yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünyamızın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu günlerde eğitimin önemi her geçen saniye daha da hissedilmektedir. Bizler de ülkemizin yaşadığı bu zorlu günlerde cansiparane çalışan Sağlık ve Eğitim Camialarımıza kalıcı bir vefa hizmetini hayata kazandırmayı görev biliyoruz.” dedi. 

Cansızoğlu: “Nice Dr. Cemil’lerin yetişmesine vesile olmak azmindeyiz”

BJK Kabataş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu ise “Kabataş Erkek Lisesi sıraları bizlere zor zamanlarda kenetlenmeyi ve ülkemize sahip çıkmayı öğretmiştir. Tüm dünya zorlu bir sınavdan geçiyor. Sağlık emekçilerimizin ortaya koyduğu emeğe bizim yapabildiğimiz sadece bir damladır. Bu mücadelenin kaybı ile simgesi haline gelen kıymetli ağabeyim Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adına nice sağlık emekçisinin evladına BJK Kabataş Vakfı Okulları olarak sahip çıkabilmek ve nice Dr. Cemil’lerin yetişmesine vesile olmak azmindeyiz. Bu cephenin görünmeyen kahramanları her doktoru keşfeden tüm öğretmenlerimize ve öğretmenlik mesleğine vefanın bir simgesi olarak Kabataş Erkek Lisesinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin evlatlarının da BJK Kabataş Vakfı Okullarında okuma hakkı olmasına vesile olduk. Bu 112 yıldır camiamızı var eden öğretmenlerimize de borcumuzdu. Bu zor günleri hep birlikte kenetlenerek aşacağımıza inancım tamdır.” dedi.

Onur Taşçıoğlu: “Geleceğimiz, çocuklarımız, her biri Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ismini yaşatacak ve onun gibi bilim insanı olacaklar.”

Konuyla ilgili Beşiktaş ve Kabataş camialarına teşekkürlerini ileten Onur Taşçıoğlu ise şu mesajı iletti: “Kim derdi iki kırmızı, mavi, siyah pinokyo bisikletlerin üzerinden, toprak sahada yaptığımız küçük kale maçlardan, bizi bir ağabey olarak korumalarından bugünlere gelip yine bir ağabey gibi, bir kardeş gibi bir oğul gibi, babamı ve ailemi yüceltip, onun ADINI, YÜREĞİNİ, SEVDASINI, İNSANLIĞINI, ADAM GİBİ ADAMLIĞINI yaşatarak, yine babam gibi işi uğruna, insanlık uğruna, ülkesi uğruna kendini feda eden diğer sağlık emekçilerimizin gencecik çocuklarına,  çocuklarımıza, böyle imkanlar doğacak? Kim derdi Anıl Abi? Öncelikle sana ve senin de canını vermeye hazır olduğunu bildiğim BJK KABATAŞ VAKFI’na ve tüm Yönetim Kurulu’na, ailemizi bu zor günümüzde yalnız bırakmayan Beşiktaş Başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi’ye teşekkür eder, saygılarımı iletirim.

Sevgili babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adının TIP BİLİMİNE EMEK için yaşatılacak olmasından son derece gururluyum. O da bunu inanıyorum ki; çok isterdi.  Geleceğimiz çocuklarımız her biri Dr. Cemil Taşçıoğlu ismini yaşatacak ve onun gibi BİLİM İNSANI olacaklar. Ben de bir evladı olarak BJK KABATAŞ VAKFI Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Tıp Bilimine Emek Burs Fonunun büyütülmesi ve yaşaması için ailem adına elimden gelen her çalışmanın bizzat içerisinde olacağım. Babamın tüm meslektaş, öğrenci ve sevenlerinden bu idealimize sahip çıkmasını istiyorum. İstiyorum ki, nice pandemileri bilimle aşalım.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732