Beşiktaş Belediyesi Eğitim Seferberliği Başlattı

Beşiktaş Belediyesi, pandemi süreci boyunca hayata geçirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekleyerek Başkan Rıza Akpolat liderliğinde ‘Askıda Cihaz’ kampanyası başlattı.

Yayın: 23 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.09.2020 21:26:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kampanya ile uzaktan eğitime önemli bir destek sunarken bu süreçteki fırsat eşitsizliğini de ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirterek “Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç, derse bilgisayarsız ve televizyonsuz girmeyeceği bir ülke amacıyla durmaksızın çalışıyoruz” dedi.

Beşiktaş Belediyesi Eğitim Seferberliği Başlattı

COVİD-19 salgını ile birlikte ekonomik ve sosyal yaşamın yanı sıra eğitim yaşamında da büyük zorluklar yaşanıyor. Uzaktan eğitim sürecinin başlaması ile birlikte binlerce yurttaşımızın evinde eğitim için kullanılacak televizyon, bilgisayar ve tablet gibi cihazların eksikliği kamuoyunda gündeme geldi.

Bu eksikliği gidermek adına Beşiktaş Belediyesi hayata geçirdiği ‘Askıda Cihaz’ kampanyasıyla ihtiyaç fazlası ekipmanları komşularından veya diğer ilçe sakinlerinden alıp bunlara gereksinim duyan öğrencilerine veriyor.

Beşiktaş Belediyesi oluşturduğu internet sitesinde belediyenin sosyal veri sisteminde yer alan veya belediyeye başvuran gerçek ihtiyaç sahibi öğrencileri “askıda” sistemine ihtiyacı ile birlikte ekliyor.

Evinde çalışır durumda olan televizyon, tablet ve bilgisayarını ya da bu kampanya için satın aldığı cihazı ihtiyaç sahibi öğrencilere belediye üzerinden ulaştırmak isteyen ilçe sakinleri de sisteme ekleniyor.

Daha sonra belediyeye ulaşan ve sisteme dâhil edilen talep ve bağışlar incelenerek kampanya için uygunluğu teyit ediliyor. Bu sayede öncelikli ihtiyaç sahiplerine, doğru ve uygun cihazlar Beşiktaş Belediyesi tarafından hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılıyor.

‘Askıda’ kampanyasına Beşiktaş’ta yaşayan ve uzaktan eğitim sürecinde güçlük yaşayan, gerekli cihazlardan yoksun olan öğrenciler ve aileler başvurabiliyor. Dayanışmaya katılmak ve cihaz bağışlamak içinse Beşiktaş’ta oturma şartı aranmıyor.

Eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlaması noktasında yerel yönetimlerin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Rıza Akpolat sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bugün, birlikte yürüttüğümüz mücadelenin yanına dayanışma gücümüzü de koyarak uzaktan eğitimde ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını birlikte karşılıyoruz.

Uzaktan eğitim süreçlerinde de maalesef tüm öğrencilerimiz eşit imkânlara sahip değil. Bu nedenle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olabilmek amacıyla ‘Askıda Cihaz’ kampanyasını başlattık.

Oluşturduğumuz askida.besiktas.bel.tr web sitesi üzerinden imkân sahibi komşularımız ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz arasında bir dayanışma köprüsü kurduk.

Uzaktan eğitim için gerekli olan televizyon, tablet ve bilgisayar gibi cihazları ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştıracağız. Beşiktaş Belediyesi olarak, salgınla mücadele sürecinde kurduğumuz sosyal dayanışma ağlarını güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732