Besiciler Zorda

Erzurum Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl, 2016 yılından beri yapımına başlanan hayvan pazarının halen daha açılmamasına tepki gösterdi. Vali Okay Memiş’e seslenen Bingöl, “Vali Bey beni yanına çağırsın, kentteki hayvancılık sorununun çözümü bende” dedi.

Yayın: 09 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2019 16:50:48
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Ayşe Nur BAYRAM / PUSULA

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların hala devam ettiğine dikkat çeken Erzurum Hancı Besici ve Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Sabahattin Bingöl, kurban fiyatlarının geçen yıllarla aynı olmasına rağmen yem fiyatlarının çok yükseldiğine dikkat çekti. Kentteki hayvan satıcılarının en büyük sıkıntısının, henüz açılmayan hayvan pazarı olduğunu söyleyen Bingöl, “Büyükşehir Belediyesi ile projeyi yaptık, bugüne kadar hala devam ediyor. Hayvan pazarının bir an evvel bitmesi lazım. Şu anda ki hayvan pazarı 25 kilometre uzaklıkta ve koyun cambazlarının hiç biri oraya gidemedi. Maksut Efendi mahallesinde kira verip oturuyorlar. Bu Erzurum için bir sıkıntı. Proje 2016’da başladı, bugün 2019 yılındayız. Tabi geniş bir alan ama Büyükşehir Belediye Başkanımız ile toplantı yaptık ve bu yılın birinci ayında açılacağını öğrendik. Daha sonra altıncı ayda açılacak dediler, en son kurban bayramı öncesi açılacaktı. Ama açılmadı. Mesele nedir onu bilemiyorum. Bu insanları sıkıntıdan çıkartmak için hayvan pazarının bir an önce bitmesi lazım” dedi.

“Erzurumlu besiciler sıkıntıda”

Kurban Bayramı’nın Erzurumlu besiciler için fırsat olduğunu ancak şu anda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Başkan Bingöl, “Ben 16 yıldır oda başkanıyım. 50 yıldan beri hayvan pazarı ruhsatsız çalışıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil ediyoruz ama ruhsatsız maalesef. Bir an evvel bu insanları sıkıntıdan kurtarmak lazım. Hayvan pazarı açılırsa esnafımız kâra geçecek. Buradan Ilıca’ya gitseler birde taşıma masrafı var. Gidiş geliş en az 200 lira, bu çok büyük bir sıkıntı. Küçükbaş esnafı kan ağlıyor. 2016’dan beri bu proje devam ediyor. 2018 yılında bir toplantı yaptık, net bir tarih istedik. Ama olmadı, bu hayvan pazarının açılması lazım artık. Esnafımız rahat etsin, kendi işini bilsin. Oradan oraya gidiyorlar, belirli bir yer yok. Benim esnafımdan koyun cambazları bir gün Ilıca’ya gitmedi. Millet perişan evine ekmek götürmesi lazım. Kurban Bayramı aslında bizim için fırsat ama şu an zarardayız” diye konuştu.

Yurt dışına bile hayvan ihracatı yapıyorduk

Kentteki hayvancılık sorununu çözmek istediğini söyleyen Başkan Sabahattin Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz huzuru Erzurum’da görmedik. Erzurum bugün Güneydoğu’nun bir kazası kadar olamadı ki biz Doğu’yu temsil ediyoruz. Her gün arıyoruz cevap yok. Çok teşekkür ettik, çokta saygı duyduk ama niye bitmiyor? Kocaman bir soru işareti. Önceden hep teşekkür ediyordum ama bu sefer teşekkür yok. Bu proje eski valimiz Sayın Ahmet Altıparmak’ın projesiydi. Birlikte konuşup bu organizeyi yaptık. Büyükşehir Belediyesi dahil oldu, o gün temeller atılmıştı. Ama hala bir sonuç yok. Koyunları atacak arabaya, bir pazar olmazsa başka yere olmadı başka yere. 150 lira verip bunu yapamaz, kar elde edemez. Sermayeleri on bin lira. Önceden dağlarda tosun vardı, şimdi yok. Önceden sadece yurt içine değil yurt dışına bile hayvan ihracatı yapıyorduk. Erzurum’da et sıkıntısı yoktu. Burası hayvancılık yuvasıydı. Erzurum’un nereye gideceğini bilmiyoruz. Hani dağlarımız, Hani tosunlarımız?”

“Şakşakçı değilim”

Kentteki hayvancılık sıkıntısını çözmek için Vali Okay Memiş’e seslenen Başkan Sabahattin Bingöl, “Burada bir sürü sivil toplum örgütü var. Ama Vali Bey ve belediye başkanının karşısında kimsenin doğru söylediğini görmedim. Hep lastikli konuşuyorlar. Ben lastikli konuşmuyorum. Ben doğru konuştuğum için zaman zaman beni de çağırmıyorlar. Erzurum meselelerini ben biliyorum. Ama reklam yapmıyorum, olanı konuşuyorum. Sorunları çözmek istiyorum. Biz reklamcı değiliz şakşakçı değiliz, biz devletçiyiz. Benim kadar hayvancılığı Erzurum’da kimse bilmiyor. Ama beni çağırmıyorlar. Valimizin bu işe ağırlık koyması lazım. Sayın valimize sesleniyorum; beni çağırsın bilgi vereyim. Ben dürüst olarak konuşmak istiyorum. İşin ehli benim, sorunları da çözümleri de bende” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732