Belediye-Üniversite İşbirliğinde Tarihi Eser Çalışması

Eyüpsultan Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTU), GTU Mimarlık Bölümü 4.sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri Eyüpsultan'ın kültürel mirasının belgelenmesi ve restorasyon projelerinin hazırlanması amacıyla alanda büyük bir titizlikle çalışıyor.

Yayın: 11 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2019 17:54:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

BAŞKAN DENİZ KÖKEN ÇALIŞMALARA KATILDI

Çalışmaların bugünkü ayağına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de katılarak incelemelerde bulundu. Başkan Deniz Köken, GTU öğretim elemanları ve öğrencilerle konuşarak, çalışmalarda nelerin yapıldığı ve hangi aşamalara gelindiği konusunda bilgi aldı.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar

41 ÖĞRENCİ VE 6 ÖĞRETİM ELEMANI ALANDA ÇALIŞIYOR

Çalışmaları, Eyüpsultan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 41 lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile 6 öğretim elemanından oluşan ekip sürdürüyor.

Çalışmalar, KUDEB (Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu) organizasyonunda gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sonucu Eyüpsultan’da rölövesi alınmamış tarihi eser kalmayacak.

GTU ekibi çalışmalarına, Eyüpsultan Merkez Mahallesi Cami-i Kebir Sokak, Feshane Caddesi, Eyüpsultan İskele Caddesi Kızılmescit Sokak, Oyuncakçılar Çıkmazı, İslambey Mahallesi Zekai Dede Sokak ve Halit Paşa Sokağı’nda başladı.

Çalışmalarda, ilk etapta 7 – 12 Ekim tarihleri arasında belirlenen yapıların bütün boyutları ölçülerek plan, kesit ve görünüşü yeniden çıkarılarak rölöve projelendirmesi yapılacak.

Sonraki süreçte ise yapıların ilk yapıldığı halini modelleyen restitüsyon projesi ve yapılacak müdahale, onarımları gösteren restorasyon projeleri hazırlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732