Beın SPORTS'a İkinci İhtar Çekildi! Süper Lig Maçları Yayınlanmayabilir

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS, canlı yayın parasını yüzde 25'lik bölümü ödenmeyince TFF ikinci defa ihtar çekti. Üçüncü ihtarda TFF'ye tek taraflı fesih hakkı doğacak ve Süper Lig maçların yayınlanması sıkıntıya girmiş olacak.

Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 12:33:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türk futbolunda son zamanlarda ayyuka çıkan en büyük problemlerin başında TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ödeme krizi geliyor. Pandeminden dolayı Digiturk, TFF ile pazarlık masasına oturdu ve büyük bir indirim yapması için talep etti.

2020-21 sezonu için ödenmesi gereken yüzde 25'lik peşinatın henüz yatırılmamasından dolayı krizdeki ikinci perdeyi ortaya çıkardı.

Digiturk'e bu sebeple ihtarname gönderen TFF, ikinci ihtarı çekti. 3. ihtar çekildiğinde TFF'ye haklı fesih hakkı doğacak.

BORÇ DÜŞMÜYOR FAİZ UÇUYOR

beIN SPORTS'un bu konuda teminat mektubu vermemesi ve devlet yetkilileri Katar hükümetini garanti göstermesi yeni belirsizlikler çıkmasına sebep oldu.

TFF ile yayıncı kuruluş arasında çıkan ödeme krizi en çok kulüpler etkileniyor.

Süper Lig'de birçok kulüp, banka borçlarına canlı yayın gelirlerini temlik etmiş durumda. Ödemeyi zamanında alamayan kulüplerin borçları azalmıyor ve faiz yükü artıyor.

MAÇLARIN YENİDEN BAŞLAMA TARİHİNE KADAR ASKIYA ALINMIŞTI

Kovid-19 salgını, ligleri erteletince, ekonomik olarak pamuk ipliğine bağlı kulüpler iyice sıkıştı. Futbolun oynanmadığı dönemde yayıncı kuruluş beIN SPORTS'u bünyesinde barındıran Digiturk, federasyona ve kulüplere maçların tekrardan başlayacağı tarihe kadar ödemeleri askıya aldıklarını bildirmişti.

Kulüpler Birliği Vakfı'nda mart ayının ilk üç ayına dair ödemelerin yapılmadığı ayrıca bu defa fedakarlık yapması gereken tarafın Digiturk olduğu dile getirilmişti.

23 MAÇIN ÖDEMELERİNİN YAPILMADIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Sözleşme gereği TFF, kendisine 10 Nisan'tarihine kadar yatması gereken parayı kulüplere gönderiyor. Kulüpler Süper Lig'de mart ayında oynanan 23 maçın ödemelerin yapılmadığını savundu.

Futbolcularına ödemeleri biriken Süper Lig ekipleri, söz konusu parayla kısa vadeli borçlarını kapatmayı planlıyordu. Konuyla alakalı TFF'nin de sesiz kalmasıyla tepkiyi daha çok arttırıyor.

DIGITURK: EKSİK ÖDEME YOK

Digitürk TFF ile yapmış olduğu anlaşma neticesinde lisans anlaşmasının geçici bir süreliğine durdurulduğunu belirterek eksik ödeme olmadığını bildirmişti.

İşte yapılan o açıklama:"Sezonun tamamlanmasına dair koşullar netleşince yeni ödeme takvimi belli olacak. Digiturk, canlı yayın lisans anlaşmasını feshetme adımı atmamış, sadece ödemelerini geçici bir süreliğine dondurmuştur.

Ödemelerin eksik yapılması söz konusu olmadığı gibi Digiturk'ün sezon başından beri yapmış olduğu ödemeler, oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır.

Digiturk'ün canlı yayın lisans sözleşmesine dair unsurları kulüplerle yada Kulüpler Birliğiyle doğrudan görüşmek gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732