Bayramda Avşa'da iğne atsan yere düşmeyecek! Nüfusunu 50'ye katlayacak

Balıkesir'e bağlı Avşa Adası için bayramda ziyaretçi yoğunluğu bekleniyor. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, nüfusu 2 bin 500 olan adaya bayramda günlük 130 bin kişinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Yayın: 09 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2019 17:02:14
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Marmara Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Avşa Adası'nda, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu bekleniyor.

Balıkesir'in Marmara Adalar Belediyesine bağlı Avşa, yaklaşık 28 kilometrelik kıyı şeridi uzunluğuyla bölgede deniz turizminin önemli merkezleri arasında yer alıyor. Avşa Adası, İstanbulKocaeliBursa, Balıkesir ve Tekirdağ'a yakınlığı, pırıl pırıl denizi ve tarihi dokusuyla yaz aylarında nüfusundan katbekat fazla ziyaretçi ağırlıyor. Denize sıfır apart ve pansiyonları, otelleri, müstakil apart evleri ile ekonomik ve eğlenceli konaklama imkanı sunan Avşa'daki tesislerde yaz ayları dolu dolu geçiyor.

Kurban Bayramı tatilinde de çok sayıda ziyaretçinin gelmesi beklenen Avşa'da, kaymakamlık, belediye ve diğer kuruluşlar tarafından konukların bayramı sorunsuz bir şekilde geçirmesi için gerekli önlemler alındı.

"NÜFUSUNDAN 50 KAT FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLAYACAK"

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bayram tatili için yapılan rezervasyonlarla adadaki bütün ev, pansiyon ve otellerin dolduğunu söyledi. Turistik işletmelerin oluşacak yoğunluk için gerekli hazırlıkları yaptığını belirten Aksoy, "Bayram tatili boyunca adadaki ev, pansiyon ve otellerde doluluk yüzde 100'e ulaştı. Adadaki nüfusumuz 2 bin 500, bayram tatili süresince günlük 130 bin kişinin adaya gelmesini bekliyoruz." dedi.

Adanın su ihtiyacını, günlük 4 bin 700 ton deniz suyunu arıtarak karşıladıklarını anlatan Aksoy, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmadığını dile getirdi.

'İDO SEFERLERİ BAYRAMDA GÜNDE 12'YE ÇIKACAK'

Kurban Bayramı tatili süresince personel izinlerinin kaldırıldığını aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Bayram tatili boyunca bütün personelimiz 24 saat teyakkuz durumunda olacak. İlave olarak ilçe belediyelerimizden çöp araçları temin ettik. Adadaki büyük marketlerin gıdayla ilgili malzemelerini stoklamaları için ek gemi seferleri düzenliyoruz. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkilileriyle tatil öncesi görüşme yaptık. İDO, adaya normalde günde 4 sefer düzenliyor. Bu seferler bayram tatili süresince günde 12'ye çıkacak."

Aksoy, emniyet ve zabıta ekiplerinin yaptığı çalışmalarla adadaki fahiş fiyat uygulamaları ve kaçak pansiyon sorunlarının giderildiğini de sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732