Başkan Yavaş'tan çalışan annelere müjde: Çocuk bakımevleri hizmete girecek

Başkan Yavaş'ın Meclis gündemine getirdiği ve oy birliği ile kabul edilen karar ile çocuk gündüz bakımevleri hizmete girecek.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 27.08.2019 15:21:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kadınlar ve çocuklar için hazırlanan sosyal projeleri hızla hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yoğun iş hayatında yer alan anneleri de unutmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın gündeme getirdiği Başkanlık yazısı oy birliğiyle kabul edilerek, çalışan annelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları için "Çocuk Gündüz Bakımevi" açılması kararlaştırıldı.

 

 

 

İLK MÜJDEYİ BAKAN YAVAŞ VERDİ

Çalışan kadınların en önemli sorunları arasında yer alan kreş sorununu göreve başlamadan önce çözme sözü veren ve bu sözü göreve başladıktan kısa süre içinde gerçekleştiren Başkan Yavaş, bu kararla anneleri sevindirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek olan çalışmalara başlanırken, Başkent genelinde çalışan annelerin çocukları için ilk etapta 20 ilçede 20 gündüz bakımevi açılacak.

OCAK AYINDA HİZMETE GİRECEK

4 bin çocuğun bakılmasının planlandığı Gündüz Bakımevleri, çocukların gelişimine uygun, uzman eğitmenler eşliğinde iyi bir eğitim alarak keyifli vakit geçirmesine yardımcı olacak donanımda hazırlanacak.

Çalışan annelerin yükünü azaltarak kadın istihdamına katkı sağlayacak olan bakımevleri Ocak ayında açılacak.

Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan annelere de destek olmak amacıyla sosyal projelerinden biri olan "Çocuk Gündüz Bakımevi"ni sadece ilçelerde değil Belediyenin Merkez Hizmet binasında da açacak. Personel çocuklarının yararlanabileceği bakımevinde minikler hem sosyal hem de kültürel aktivitelerle kendilerini geliştirme ve yeteneklerini keşfetme imkanı bulacak.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM

Annelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekleri bakımevinde bütün detaylar düşünülürken, çağdaş eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun dersler verilecek.

MADDİ DURUMU OLMAYAN AİLELERE ÜCRETSİZ BAKIMEVİ DESTEĞİ

Yoksulluk sınırındaki aileler ve Kadın Sığınma Evlerinde kalan kadınların çocukları için de Gündüz Çocuk Bakımevlerinde yüzde 10 kontenjan ayrılacak.

Büyükşehir Belediyesi kuracağı komisyonla gerekli tespitleri yaparak, yoksul ailelerin çocuklarının bakımevlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayarak, bu ailelere destek olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732