BAŞKAN YILMAZ’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.

Yayın: 03 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 03.12.2019 18:58:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Başkan Yılmaz, mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşların haklarına, sorunlarına ve çözüm yollarına dikkati çekmeyi amaçladığı, engellilerin seslerini duyurduğu özel bir gün olduğunu belirtti.

Engelli bireylerin yaşadığı sorunların, yalnızca onların ve ailelerinin değil aynı zamanda toplumsal yönleriyle herkesi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durum olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Asıl engelin kalplerde olan sevgisizlik ve merhametsizlik olduğu aşikardır. Öncelikle bakış açımızı değiştirerek empati yeteneğimizi artırarak engelli bireylerin yaşamlarında etkin bir birey olarak yer alabileceklerini, özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görmekteyiz ve bu başarılara tanık olmaktan, büyük mutluluk duymaktayız. Bu anlamda devletimizin temel görevi; engellilerimizin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımın sağlanmasına yönelik olarak eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat ve ulaşılabilirlik gibi temel sorun alanlarında, engellilerin ayrımcılığa maruz kalmadan fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler haline getirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, devletimizin sunduğu bütün imkanlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, esenlikler diliyorum."

Kaynak:AjansTürk

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732